Zamrzavanje maslaca: Tajna svježeg okusa

Zamrzavanje maslaca jednostavan je trik koji možete isprobati da biste zadržali svježinu okusa

Zamrzavanje maslaca: Tajna svježeg okusa

Ako u kuhinji često koristite maslac, sigurno ste se više puta zapitali kako možete očuvati njegovu svježinu što dulje. Kao i mnoge druge namirnice, maslac je najbolji dok je svjež, pa ga je preporučljivo kupovati samo u količinama koje znate da ćete potrošiti. Ipak, ako kod kuće imate višak maslaca i želite naučiti kako produljiti njegovu svježinu, isprobajte zamrzavanje maslaca.


(FOTO: Pixabay)

Ako zamrzavanje maslaca radite na dulji vremenski period, najbolje ga je nasjeckati na manje komadiće i svaki posebno zamotati u foliju. Koristeći vrećice za zamrzavanje organizirajte manje komade maslaca i zamrznite ih. Na taj način nećete morati odmrzavati veće količine prilikom vađenja iz zamrzivača. 

Zamrzavanje maslaca odličan je način za očuvanje svježine okusa, posebice u ljetnim mjesecima tijekom kojih maslac na sobnoj temperaturi može stajati maksimalno jedan dan. 

Image