Vrijeme je da se miris pokladnica počne širiti vašim domom

Za poklada iz svake kuće miriše po prženom ulju, vaniliji i šećeru. Osim krafni, koje se kod nas nazivaju pokladnicama, prže se i drugi slatkiši!

Vrijeme je da se miris pokladnica počne širiti vašim domom

Mađarske pokladnice

Sastojci:

1,5 dkg svježeg kvasca
4 dkg šećera
1/8 I mlijeka
30 dag brašna
3 žutanjka
malo soli
3 dkg maslaca
2 žlice ruma
pola do litre ulja za pečenje
1 vrećica vanilin šećera
8 žlica marmelade od  marelica
5 žlica rakije od marelica (ili neka druga voćna rakija)

Priprema:

Namrvite kvasac u mlako mlijeko, dodajte polovicu šećera i malo brašna, te dobro promiješajte da dobijete kašicu. Ostavite da se na toplome kvasac digne. U međuvremenu zagrijte brašno i sve druge sastojke. Mikserom izmiješajte preostali šećer, žutanjke, sol, rum i maslac, dodajte brašno, primiješajte kvasac, te čvrsto mijesite i lupajte u posudi da se tijesto odvaja od stijenke. Ako treba, dodajte još malo mlakog mlijeka. Ostavite tijesto da se na toplome diže 20 minuta.
Razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini da postane debelo 1 cm. Izrežite krugove promjera 6-8 cm. Zagrijte ulje, da bude vrelo, pa pržite po nekoliko pokladnica 3-4 minute s obje strane. Ispržene stavljajte na nekoliko papirnatih ubrusa da upiju suvišnu masnoću. Pospite šećerom. Uz pokladnice poslužite marmeladu, u koju ste umiješali rakiju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
2/6