Uz ovaj jednostavan i ukusan recept proslavi Dan nachosa

Nachosi su mnogima omiljena grickalica koja se može jesti s baš svime, a 6. studenoga obilježava se Dan nachosa

Uz ovaj jednostavan i ukusan recept proslavi Dan nachosa
Foto: Pexels
Možemo ih grickati uvijek i s baš svime - bilo da smo kod kuće ili u kinu - a danas je njihov dan, Dan nachosa. Omiljeni nachosi potječu iz Meksika, prvi put su napravljeni negdje oko 1943. godine, , a danas su popularni diljem svijeta. Volimo ih jesti sa svime, od sira i salse do drugih umaka, a najbolja stvar je da ih možeš poslužiti i kao međuobrok, predjelo ili čak pripremljene s dodatnim sastojcima kao puni obrok za ručak ili večeru. A upravo jedan takav recept donosimo ti danas.

Sastojci

1 vrećica tortilja čipsa
400 g ribanog cheddar sira
200 g začinjene mljevene govedine (ili nekog drugog mesa po izboru)
4 žlice graha
4 žlice kukuruza
2 žlice jalapeño papričica

Priprema

01.

Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Lim za pečenje obloži papirom za pečenje i preko njega rasporedi čips.

02.

Po čipsu pospi polovicu ribanog sira, a zatim dodaj i ostale dodatke - od mesa do povrća. Na kraju pospi preostalim sirom.

03.

Peci oko 10 minuta ili dok se sir ne rastopi, a kada su gotovi, svoje nachose posluži tople uz umake poput guacamole, kiselog vrhnja ili salse.

Savjet

Ne moraš se strogo držati recepta - po želji slobodno dodaj svoje omiljene sastojke.

N.B.
6.11.2021.