U slavonskom tjednu 'Večere za 5 na selu' pobijedila je Tajana. Imamo njezine recepte

Pobjednica trećeg tjedna 'Večere za 5 na selu' bavi se kuglanjem i istinski uživa u kuhanju

U slavonskom tjednu 'Večere za 5 na selu' pobijedila je Tajana. Imamo njezine recepte

Treći tjedan potrage za najboljim kuharom amaterom u kulinarskom showu „Večera za 5 na selu“ vodio nas je u Osijek i okolicu, gdje su se za titulu najbolje u slavonckom tjednu borile Anita, Ljubica, Sara, Lea i Tajana.

Pobijedila je 38-godišnja medicinska sestra Tajana Škrobot iz Tenje. Sebe opisuje kao veselu i druželjubivu osoba koja se uz posao u bolnici, bavi i kuglanjem te adrenalinskim sportovima. Naglasila je kako istinski uživa u kuhanju, pogotovo kad s malo namirnica napravi neko ukusno i neobično jelo. 

Imamo njezine pobjedničke recepte:

Image

Okusi djetinstva

  • 8 paprika
  • 1 kg krumpira
  • 2 glavice luka
  • malo slanine
  • sol, vegeta, papar, crvena mljevena paprika


- izribati krumpir, posoliti, ostaviti da pusti vodu
- ocijediti krumpir, dodati izdinstani luk i slaninu sitno nasjeckanu, dodati začine po želji
- staviti ih u tepsiju, okolo njih ostatak izribanog krumpira, premazati s uljem
- peći na 180 stupnjeva oko jedan sat, tijekom pečenja okreniti ih 2-3 puta


Veseli pastirac

  • 1 kg divljači 
  • 2 kg junetine
  • 30 dkg ovčetine
  • 500 ml pasirane rajčice
  • 3 kocke od gljiva
  • 2 dcl crnog vina
  • 4 mrkve
  • 1 kg luka
  • 1 komorač
  • pola praška za pecivo
  • sol, papar, 5 žlica slatke mljeveve paprike,1 žličica ljute crvene mljevene paprike, vegeta


- u kotlić staviti izmiksani komorač, mrkvu i luk, staviti divljač i ovčetinu i prašak za pecivo
- nakon nekih sat vremena dodati junetinu
- nakon još sat vremena dodati rajčicu, kocke i začine i na kraju vino
- nakon cca 3 sata probajte i ako je meso mekano poput maslaca gotovo je

Image

Medeni smješko

  • biskvit
  • 250 gr tamne čokolade
  • 250 gr margarina
  • 6 jaja
  • 2 i 1/2 šećera u prahu
  • 1 dcl brašna


Glazura

  • 100 grama margarina
  • 100 grama tamne cokolade
  • 50 grama meda


- premazati kalup margarinom
- otopiti margarin u mikrovalnoj pećnici, dodati izlomljenu čokoladu i miješati
- izmiksati žumanjke sa šećerom, brašnom i dodati snijeg od bjelanjaka
- izliti u kalup, peći 30-ak minuta, dok gore kora ne popuca
- ohladiti,pa staviti u zamrzivač preko noći

- za glazuru otopiiti čokoladu u istopljenom margarinu, dodati med, tortu odvojiti od kalupa, preliti glazuru po smrznutoj torti