Brzo, fino i jednostavno

Ne znaš što pripremiti za ručak? Imamo za tebe tri super prijedloga

Ova jela je zaista jako lako pripremiti, čak i ako nisi posebno vješta u kuhinji. Ukusna su i idealna za tople proljetne dane

jason-briscoe-7MAjXGUmaPw-unsplash.jpeg
Foto: Unsplash

Fino povrtno varivo

Image
Foto: Unsplash

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 krumpira
  • 2 mrkve
  • ½ glavice cvjetače
  • 100 grama graška
  • 1 žlica ulja
  • ½ glavice luka
  • 1 povrtna kocka za juhu
  • 100 ml pasirane rajčice
  • 1 žlica brašna
  • Sol i papar

Priprema:

Na ulju kratko izdinstaj luk pa dodaj mrkvu narezanu na kolutiće i krumpir rezan na kockice. Još kratko prodinstaj te dodaj i preostalo povrće, brokulu pri kraju. Prelij vodom, dodaj povrtnu kocku za juhu i posoli. Ostavi da se kuha. U jednoj posudi pomiješaj pasiranu rajčicu sa žlicom brašna i malo vode. Promiješaj da ne bude grudica. Kad je povrće kuhano, ulij u varivo rajčicu s brašnom i promiješaj. Po potrebi dodaj još malo vode. Dodaj papar i ostavi da se još kratko kuha te posluži dok je vruće.

3/4