Za prste polizati

Savršena poslastica- čoko torta s pistacijama

Novogodišnja noć sve je bliža, a ti ne znaš koji desert bi pripremila. Naša gastro blogerica Ivana Perić Rabhi ima ideju - savršena čokoladna torta s pistacijama

torta2.png

Postoje ljudi koji obožavaju raditi deserte i oni koji od njih bježe glavom bez obzira. No, čak ako i pripadaš u ovu drugu skupinu koja jednostavno nije za izradu kolača, s ovom ukusnom tortom naše Ivane Perić Rabhi ne možeš pogriješiti. Slastičarska krema, čokolada, dvije vrste biskvita i ukusne zelene pistacije koje daju savršen okus, ali izgled savršena su kombinacija ove torte.

Image

U videu pogledaj točno kako napraviti ovu tortu, a u nastavku potraži koji su ti sve sastojci potrebni.

Sastojci:
2x 90 g bjelanjka
2x 75 g šećera
2x 60 g žutanjka
2 x 75 g brašna
1 0 g kakaa

Punjenje za tortu (slastičarska krema)
200 g tamne čokolade
200 g slatkog vrhnja
50 g sitno sjeckanih pistacija
20 g grubo sjeckanih pistacija

Bjelanjak stavite u posudu za miksanje, a kad se zapjeni dodajte šećer. Miksajte dok ne dobijete glatki čvrsti snijeg. U snijeg umiješajte žutanjak, te lagano mutite par minuta. Zatim prosijte brašno i sjedinite špatulom.

Napravite još jednu ovakvu smjesu istim postupkom te na kraju dodajte kakao. Zagrijte pećnicu na 180C.

Na pleh za pečenje stavite papir za pečenje, te na papiru ocrtajte krug promjera 22 mm.

Image
Saznaj i ti!

Naša gastro blogerica naučila nas je kako pripremiti francusku deliciju - Foie gras

Pomoću slastičarske vrećice smjesu raspodijelite na ta dva kruga. Stavite ju peći. Dok se peče, isto tako napravite i s tijestom s kakaom. Biskvit stavite da se hladi.

Za preljev, zagrijte vrhnje te stavite unutra razlomljenu čokoladu. Dobro promiješajte dok smjesa ne postane glatka i sjajna.Za to vrijeme uzmite svijetli biskvit pa ga namočite s razrijeđenim sokom od naranče, limuna ili sl. Na vrh stavite debeli sloj slastičarske kreme, preko njega smeđi biskvit lagano pritisnuti tako da dio kreme izađe iz ruba. Nastavite tako dok ne potrošite zadnji biskvit.

Gornji biskvit prelijte topljenom čokoladom te ju pustite da se prelijeva po stijenkama koje ćete zagladiti. Grubim pistacijama ukrasite gornji dio torte, a stijenke pospite sitnije sjeckanim pistacijama koji će se zalijepiti za čokoladu. Kad se ohladi nakon minimalno 2 h ,možete ju poslužiti.