Tiramisu za doručak? Da, kao zdrava i ukusna tiramisu zobena kaša

Tko kaže da tiramisu ne možeš jesti za doručak? U nastavku ti donosimo jednostavan recept za ukusnu tiramisu zobenu kašu prepunu vlakana

Tiramisu za doručak? Da, kao zdrava i ukusna tiramisu zobena kaša
Foto: Unsplash
Tiramisu je mnogima omiljen desert, posebno među ljubiteljima kave, jer ga karakterizira okus kave, u kombinaciji sa slatkim i osvježavajućim mascarpone sirom. Ovaj tradicionalni talijanski desert sada možeš jesti i za doručak, a riječ je o tiramisu zobenoj kaši koja će oduševiti baš svakog ljubitelja ovog ukusnog deserta. Kremasti čokoladni recept od zobi s daškom kave i jogurta s kremom od vanilije ima okus gotovo poput tvoj omiljenog deserta, ali je puno zdraviji i prepun vlakana i proteina. Zanima te kako ga napraviti? U nastavku pronađi jednostavan recept.

Sastojci

80 g zobenih pahuljica
1 žlica chia sjemenki
4 žlice kakaa u prahu
45 ml javorova sirupa
180 ml bademovog mlijeka
120 ml espresso kave
5 ml ekstrakta vanilije
240 ml jogurta po izboru
2 žlice proteinskog praha od vanilije

Priprema

01.

U zdjeli pomiješaj zobene pahuljice, chia sjemenke, 3 žlice kakaa u prahu, 30 ml javorova sirupa, bademovo mlijeko i kavu. Miješaj dok se smjesa potpuno ne sjedini, a zdjelu zatim pokrij poklopcem te stavi u hladnjak preko noći.

02.

Sljedeći dan pripremi jogurt kremu od vanilije miješajući jogurt, proteinski prah i 15 ml javorova sirupa. Ako je pregusto, dodaj još jogurta ili malo bademovog mlijeka.

03.

Uzmi staklenku, šalicu ili čašu i u njoj posluži kašu i to tako da izmjenjuješ sloj zobi i sloj jogurta, sa slojem jogurta na vrhu. Svoju tiramisu kašu pospi jednom žlicom kakaa u prahu i uživaj!

N.B.
11.5.2022.