Pasta la vista, baby

Talijani na aparatima: Najčešće greške u kuhanju tjestenine

Misliš da ne može biti jednostavnije, treba samo baciti šaku ili dvije tjestenine u slanu, proključalu vodu. Kako je uopće moguće da išta pođe po zlu? Itekako je moguće, a ove pogreške radimo gotovo svi (izuzev Talijana, naravno)

profimedia-0297243169.jpg
Foto: Profimedia.hr

Veličina je važna

Barem kad je u pitanju lonac u kojem namjeravaš kuhati tjesteninu. Ljudi često preveliku količinu tijesta guraju u malu posudu ili pak škrtare na vodi. Za optimalno kuhanje 100 grama suhe paste treba ti do jedne litre vode. Naime, ako pasta ne može plivati, snizit će temperaturu vode (koje nema dovoljno), a rezultat će biti gumeni špageti koji se previše rastežu. Talijani takve ne bi pojeli ni da nakon 7 dana gladovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/6