Svjetski je dan banana kruha, obilježi ga ovim jednostavnim receptom

Banana kruh savršen je desert i odličan način da iskoristiš prezrele banane

Svjetski je dan banana kruha, obilježi ga ovim jednostavnim receptom
Foto: Pexels
Negdje između kruha i deserta, smjestio se banana kruh, kruh koji se radi od pirea od banana i koji je toliko ukusan da bismo ga mogli jesti svakog dana. Ukusan i nimalo suh, ovaj kruh savršen je kao desert koji možeš jesti uz šalicu čaja ili kave, a vrlo je jednostavan za napraviti. A danas, kada obilježavamo Svjetski dan banana kruha, je savršen dan kada i ti možeš isprobati ovaj desert za koji ti je potrebno svega nekoliko sastojaka. Zato smo pronašle najbolji recept za banana kruh.

Sastojci

3 zrele banane
80 g otopljenog maslaca
1 žličica sode bikarbone
1 prstohvat soli
150 g šećera
1 veće jaje
1 žlica ekstrakta vanilije
200 g brašna

Priprema

01.

Zagrij pećnicu na 175°C, a posudu za pečenje premaži maslacem.

02.

U zdjeli za miješanje zrele banane zgnječi vilicom dok potpuno ne postanu glatke, a zatim u pasirane banane umiješaj otopljeni maslac.

03.

U smjesu od banana pomiješaj sodu bikarbonu, sol, šećer, razmućeno jaje i ekstrakt vanilije. Dobro promiješaj, a zatim umiješaj i brašno.

04.

Ulij tijesto u pripremljenu posudu i peci ga 50 minuta do 1 sat na 175°C. Izvadi iz pećnice i pusti da se nekoliko minuta hladi. Zatim izvadi kruh od banane i pusti da se potpuno ohladi prije posluživanja. Dobar tek!

Savjet

Za ovaj recept za banana kruh ne treba ti mikser, a i čišćenje je također jednostavno jer, ako želiš, možeš miješati sve sastojke u samo jednoj posudi. Najbolje banane koje se koriste za kruh od banana su one koje su prezrele, kojima su kore barem napola smeđe, a koje su iznutra mekane i smeđe.

N.B.
22.2.2021.