Šparoge su vladarice naših svibanjskih stolova, a evo i odličnih recepata za svako doba dana

Nisu samo jagode vjesnice proljeća već i šparoge, omiljena supernamirnica koja je nekoć bila rezervirana samo za bogataše, a danas je lako dostupna svima. Donosimo ti tri odlična recepta koja će ti pomoći da ovu iznimno zdravu sezonsku namirnicu uključiš u svoju prehranu

Šparoge su vladarice naših svibanjskih stolova, a evo i odličnih recepata za svako doba dana

Salata od šparoga

Priprema:

Kuhaj ocat na umjerenoj vatri dok ne ispari polovina tekućine. Ulij ga u zdjelu i promiješaj sa senfom, mažuranom, maslinovim uljem i češnjakom. Dodaj papar i sol. Kuhaj šparoge u kipućoj slanoj vodi oko 4 minute. Ocijedi ih i isperi hladnom vodom dva puta. Prelij šparoge i papriku dresingom koji si napravila i posipaj orasima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • šalica aceta balsamica
  • 3 žličice maslinovog ulja
  • 1 žličica senfa
  • 1 žličica svježeg sjeckanog mažurana
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 1 kilogram šparoga
  • 1 veća paprika, sitno narezana
  • 1/3 šalice sjeckanih oraha
3/4