Sparite hranu s čajem umjesto s vinom

Sparite hranu s čajem umjesto s vinom

Teško se odreći svog omiljenog čaja jednom kad upoznate sve njegove čari i punoću okusa. Sve više ljubitelja ovog napitka pije ga u svim prilikama, pa je i zanimljiv novi trend da su ga čak i restorani s Michellinovim zvjezdicama u Londonu počeli nuditi uz svoja najfinija jela.

Pažljivo se kuha sa svježom vodom i poslužuje u elegantnim vinskim čašama. Bez obzira ručate li kod kuće ili u restoranu, imajući na umu par smjernica, bez problema ćete i sami moći spariti svoj omiljeni čaj s hranom.

Crni čaj poput Franckovog Dark Minta  odgovara uz bogatu hranu poput pečene janjetine ili govedine, dok će se zeleni čaj poput Exotic Greena savršeno stopiti sa laganom hranom poput piletine, salata i vegetarijanskih menija.

Kamilica&Đumbir s okusom meda i ostali biljni čajevi blažeg okusa, dat će balans začinjenijoj hrani poput meksičke, indijske ili azijske.

Franckove voćne čajeve, među kojima i novi okus Šipak&Kupina, sačuvajte za desert. Čaj najbolji okus ima kad se poslužuje u porculanskim šalicama na temperaturi od oko 60 stupnjeva Celzijusa, no staklo mu je dobra zamjena.

Stoga, slobodno omiljeni čaj ulijte u vinsku čašu i uživajte kao u najluksuznijem restoranu. 

Image