Smart Food osvaja srca ljubitelja zdrave hrane

Novi hrvatski koncept zdrave ishrane očarat će svakoga

Smart Food osvaja srca ljubitelja zdrave hrane

Prehrana Smart Food predstavljena u zagrebačkom restoranu Bon Appetit svojim je bogatim okusima i maštovitim kombinacijama jela privukla radijsku voditeljicu i poduzetnicu Irinu Čulinović i Marija Valentića, profesora kineziologije i promotora zdravog života.

Chef Berislav Lacković, naumio je Irinu i Marija ne samo počastiti zdravim obrokom, već ih podučiti koje su namirnice trenutno zdrave i  kako se Smart Food obroci pripravljaju.

Samo zdravo namirnice za pripremu jela - kopriva

Odmah ih je privukla juha od koprive s točkicama od mrkve i vrhnja, a o nutritivnim vrijednostima koprive i njezine upotrebe u pripremi zdravih obroka poučila ih je Marina Vojković, poduzetnica i idejna začetnica Smart Fooda, uputivši ih u tajne ove u nas rasprostranjene i kulinarski pomalo zapostavljene biljke:

„Kopriva je samonikla biljka, nutricionistički visokovrijedna namirnica koja je bez opravdanog razloga zanemarena. Sadrži bjelančevine, ugljikohidrate, vitamin C, karoten, mineralne soli željeza, sumpora, kalcija, natrija, magnezija, flavonoide, tanin klorofil, lecitin, pantotensku, mravlju, maslačnu i kremičku kiselinu, a za razliku od špinata ne sadrži nitrate, te bi je zbog toga trebalo vrednovati čak i više od špinata,“ pojašnjava Marina, kojoj je kopriva u ovo proljetno vrijeme nezaobilazna namirnica.

„Upravo su u ovom razdoblju izdanci koprive još nježni i blagi i posebno bogati željezom u tim mladim listićima, te bi je stoga sada trebalo najčešće kuhati, a dostupna je gotovo na svakom koraku. Ipak treba paziti da se ubere iz čistog i nezagađenog područja podalje od gustih prometnica. Kopriva je zdrava jer osvježava naš organizam, bogata je klorofilom koji djeluje na zarastanje rana, tonizira jetru i potiče sustave za izlučivanje, izvrsna je u dijeti i terapiji prostate, a od doba antičke Grčke se koristi protiv reumatskih bolova. S obzirom na to da je prava riznica biološki aktivnih i upotrebljivih spojeva, smatram da je trebamo vratiti u svakodnevnu upotrebu,“ naglasila je Marina Vojković, a nakon kratke konzultacije sa chefom Lackovićem, Irina i Mario uskočili su u profesionalne kuharske uniforme i u kratkom vremenu, uz korištenje zdravih i provjerenih namirnica, i uz kuharsko mentorstvo Berislava Lackovića, pripremili su uz zdravu juhu od kopriva, odrezak od tune s prilogom od prosa i kopriva.

Image



Restoran s prekrasnim pogledom na grad

Bon Apetit, restoran s najljepšim pogledom na grad, na lokaciji Heinzelova 62a, u svojoj ponudi ima kreativno osmišljena i nutricionistički bogata a la carte i buffe jela, iskreirana i vrhunski pripremljena od šefa kuhinje, gastronomskog majstora, gospodina Berislava Lackovića. Izbor najfinijih jela a la carte menu-a i bogata paleta vrhunskih domaćih i stranih vina zadovoljit će ukuse i najzahtjevnijih gostiju. Do sada su se ukušali u pripremi najrazličitijih jela svjetskih kuhinja, primjerice francuske i španjolske kuhinje, orijentalne ili japanske kuhinje, a poznati su i po originalnim tortama koje sami pripremaju i kreiraju. Restoran će vas razveseliti ugodnim, klimatiziranim i prostranim ambijentom te očaravajućim panoramskim pogledom na gradske krovove.

Image



Na trenutnom Smart Food jelovniku restorana Bon Appetit uz juhu od koprive s točkicama od mrkve, miso paste i vrhnja koju svakako vrijedi kušati, pronaći ćete i mnoštvo zanimljivih jela poput špageta od batata s pirjanom teletinom i divljim šparogama, rižoto od divljih šparoga s fileom od bakalara i  integralni špageti sa sušenim rajčicama i janjećim raguom u limunu, već sredinom svibnja, chef Lacković i tim Smart Fooda iznenadit će vas novim zanimljivim Smart Food kombinacijama.

Isprobajte nešto novo, probajte Smart Foood!

Image




Image