Salate za doručak pravo su otkriće. Imamo 3 super recepta

Započeti dan s povrćem, velikom dozom proteina i šarenim tanjurom stopostotno jamči odličan ostatak dana

Salate za doručak pravo su otkriće. Imamo 3 super recepta

Mediteranska salata za doručak

Priprema:

1. Započni s kuhanjem jaja. Za mekano kuhana jaja, prvo zagrij vodu do vrijenja, zatim smanji vatru i stavi kuhati jaja na 5-6 minuta. Makni ih s vatre i prelij s hladnom vodom kako bi zaustavila daljnje kuhanje. Oguli ih prije dodavanja u zdjelu.

2. U velikoj zdjeli pomiješaj rikolu, rajčice, krastavac i kvinoju. Prelij s malo maslinovog ulja, začini sa doli i paprom i još jednom sve pomiješaj.

3. Salatu možeš rasporediti na 4 tanjura (ili 2 veća). Na vrh stavi narezani avokado, prepolovljena jaja te začinsko biilje po izboru. Na kraju dodaj još soli i papra po želji te iscijeđeni limunov sok te još malo maslinovog ulja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • 2-4 jaja
  • 10 šalica rikole
  • 2 šalice cherry rajčica (prepolovljenih)
  • 1/2 svježeg krastavca (nasjeckanog)
  • 1 šalica kuhane kvinoje
  • 1 avokado
  • 1 šalica badema ili drugih orašastih plodova (nasjeckanih)
  • 1/2 šalica začinskog bilja po izboru (kopar, menta, bosilja, origano...)
  • 1 limun
  • maslinovo ulje
  • sol, papar
2/4