Jedno od omiljenijih jela s tjesteninom svakako su lazanje, a mi ti donosimo jednostavan recept za najukusnije lazanje koje ćeš pripremiti u tren oka
Recept za jednostavne lazanje koje može pripremiti svatko
Sastojci
Priprema
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva i pripremi vatrostalnu posudu za pečenje.
Na srednje jakoj vatri zagrij tavu u kojoj ćeš lagno pirjati mljevenu govedinu dok ne poprimi smećkastu boju. Kada se govedina skuha, tavu makni s vatre i umiješaj marinara umak i povrtni temeljac.
Da bi napravila lazanje, rasporedi 1/3 marinara umaka na dno posude za pečenje i preko umaka stavi tri komada tjestenine za lazanje.
Polovicu ricotte rasporedi po tjestenini stražnjom stranom žlice. Zatim dodaj još pola mozzarelle i parmezana i prelij s još 1/3 umaka.
Dodaj još 3 komada tjestenine za lazanje, a zatim ravnomjerno premaži s preostalom polovicom ricotte. Zatim prelij s preostalom trećinom umaka i preostalom polovicom mozzarelle i parmezana.
Pokrij čvrsto folijom i peci između 40 i 45 minuta dok tjestenina ne omekša. Ukloni foliju, a zatim nastavi peći još 10 minuta. Kada lazanje budu gotove, ostavi da odstoje 5 minuta prije rezanja. Po želji ukrasi svježim bosiljkom ili peršinom.