Raffaello torta bez pečenja - savršen desert za ljubitelje kokosa

Imamo recept za ukusnu Raffaello tortu bez pečenja koja će te oduševiti svojom jednostavnošću

Raffaello torta bez pečenja - savršen desert za ljubitelje kokosa
Foto: Unsplash
Torta kao stvorena za sve ljubitelje kokosa - Raffaello torta - jedan je od onih deserata koji nas podsjećaju na ljetoi koje toliko volimo. I dok je klasična Raffaello torta nešto kompliciranija za napraviti, dobra vijest je da postoji i ona bez pečenja, koju možeš pripremiti u tren oka, sa svega nekoliko sastojaka. Upravo takva torta idealna je za sve one koji nemaju vremena, a žele se počastiti odličnim desertom. U nastavku ti donosimo brz i jednostavan recept za ovu ukusnu tortu.

Sastojci

500 g digestive keksa
400 ml šlaga
400 g mascarpone sira
250 ml mlijeka
120 g kokosa (suhog, u mrvicama)
200 g bijele čokolade
1 žličica ekstrakta vanilije
1 veći limun (samo naribana kora)

Priprema

01.

U lonac stavi pola od ukupne količine kokosa i prelij s 4-5 žlica mlijeka. Nakon 2-3 minute, kada se kokos zagrije, makni s vatre i ostavi da se ohladi i procijedi kroz sito, pritišćući kokos, kako bi dobila što intenzivniji okus kokosa. Mlijeko ostavi sa strane.

02.

U zdjeli pomiješaj mascarpone sir i otopljenu bijelu čokoladu pa dobro izmiješaj. Zatim dodaj kokosovo mlijeko, vaniliju i koricu limuna. U posebnoj posudi izradi šlag i dodaj ga smjesi s mascarpone sirom te sve zajedno dobro promiješaj.

03.

Počni graditi tortu - kalup za tortu prekrij papirom za pečenje, a svaki od keksa umoči u mlijeko i rasporedi po dnu. Premaži obilnim slojem smjese od mascarpone sira i bijele čokolade i ponavljaj sve dok ti ne ponestane sastojaka. Na vrh dodaj šlag i pospi kokosom, a možeš ukrasiti i pokojom kupljenom Raffaello kuglicom.

04.

Prije nego poslužiš tortu, drži ju u hladnjaku barem osam sati.

N.B.
24.4.2021.