Quiche - sla(s)na francuska pita

Isprobajte neke od ukusnih recepata

Quiche - sla(s)na francuska pita

Quiche je slana francuska pita od prhkog tijesta i bogatog nadjeva od mlijeka, jaja, te drugih sastojaka. Poznata je kao francuski specijalitet koji se radi u kombinaciji s tipičnom talijanskim namirnicama. Bilo koja vrsta ove pite može odlično poslužiti kao toplo predjelo jer se brzo i jednostavno priprema, pogotovo s kupljenim lisnatim tijestom ili gotovim tijestom za pizzu. Vrlo je ukusna, a može se jesti topla i hladna. Francuski quiche možete napraviti gotovo od bilo čega što trenutačno imate u hladnjaku, od povrća ili sira, ali i ribljih proizvoda,   primjerice, od šparoga, blitve, kozica, lososa, špinata, cherry rajčica, gljiva, poriluka, zapečenog luka. Osnova za punjenje svih slanih francuskih pita su jaja, vrhnje ili mlijeko, te sitno ribani sir parmezan. Nadjev može biti raznolik, sezonsko povrće, sir ili neki mesni proizvod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Foto: © Brent Hofacker - fotolia

1/5