Punjena čokoladna srca

Punjena čokoladna srca

Sastojci:

2,5 čaše (2 dcl)     glatkog brašna
1,5 čaša     šećera
1,5 čaša     mlijeka
10 žlica      pekmeza
3 žlice        ulja
1 žlica        sode bikarbone
1 žlica        gotove smjese za medenjake
30 dag       čokolade za kuhanje

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Izmiksajte brašno, šećer, mlijeko, 5 žlica pekmeza, ulje, sodu bikarbonu i smjesu za medenjake u glatku smjesu. Pola te smjese ulijte u prethodno namašćenu posudu i pecite u pećnici do pola (otprilike 15 minuta). Napola ispečenu smjesu premažite sa preostalim pekmezom i naribajte na to 10 dag čokolade. Sve prelijte preostalom smjesom i ispecite do kraja u pećnici (još 15 minuta). Kad se tijesto ispeče, ostavite ga da se ohladi. Nakon toga sa kalupom napravite srca. Preostalu čokoladu rastopite i napravite glazuru u koju umočite srca.