Proslavite Svjetski dan tjestenine uz neka od ovih ukusnih jela

Obožavamo tjesteninu na sve moguće načine

Proslavite Svjetski dan tjestenine uz neka od ovih ukusnih jela

Tjestenina je jedno od najdražih i najrasprostranjenijih jela diljem svijeta pa tako i ne čudi da i ta namirnica ima svoj dan koji se obilježava svake godine 25. listopada.

Iako je mnogi izbjegavaju zbog velikog udjela ugljikohidrata koje u sebi sadrži, tjestenina je odličan dodatak mnogim jelima, dokazano je da je zdrava i vrlo ju je jednostavno pripremiti.

Čini glavnu okosnicu mediteranske prehrane, a može se pripremiti na bezbroj načina. Ide uz gotovo svako jelo, a najbolje se slaže s raznim umacima.

Ako pazite na liniju i zdravlje, birajte integralnu tjesteninu koja je jednako tako ukusna, a ne deblja. Tjestenina koja je pripremljena al-dente ima nizak glikemijski indeks što znači da povoljno djeluje na razinu šećera u krvi i da osigurava sitost.

Ugljikohidrati su neophodni u zdravoj i izbalansiranoj prehrani i moramo ih unositi u organizam u određenim količinama.

Volite li tjesteninu, proslavite njezin dan uz neke od vrlo finih recepata koje s vama dijelimo u nastavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Foto: Unsplash

1/7