Prevruće je za kuhanje? Za ove recepte ne trebaš se ni približiti štednjaku

U ovim vrtoglavim vrućinama, zadnja stvar koju želimo je stajati nad vrućim štednjakom

Prevruće je za kuhanje? Za ove recepte ne trebaš se ni približiti štednjaku

Ako se ni tebi ne da kuhati komplicirane ručkove a i dalje želiš pojesti zdrav obrok, ovi recepti pravi su spas. Vrlo su jednostavni a najbolje je to da za njih uopće ne trebaš paliti pećnicu niti štednjak!

Salata s kus kusom

Sastojci:
1 šalica kus kusa
1 konzerva slanutka
3 žlice kukuruza
1 paprika
1 šalica rezanih cherry rajčica
½ šalice mrvljenog slanog sira
½ crvenog luka
2 žlice maslinovog ulja
2 žlice limunovog soka
½ žličice mljevenog korijandera
Sol, papar

Priprema:
Kus kus pripremi prema uputama na pakiranju. Povrće nareži na kockice i pomiješaj ga s kus kusom i začinima. Posluži hladno.

Salata s jabukama i ciklom

Sastojci:
1 cikla
1 jabuka
½ šalice mrvljenog slanog sira
2 šake lišća cikle
½ šalice oraha
2 žlice maslinovog ulja
2 žlice limunovog soka

Priprema:
Ciklu i jabuku nareži na tanke kriške, a lišće cikle na trakice. Pomiješaj sve sastojke i posluži hladno.

Hladna juha od krastavca i avokada s tostom od pršuta

Sastojci:
2 srednja krastavca
1 avokado
½ šalice grčkog jogurta
1 žličica ribane korice limuna
Sol, papar
4 šnite kruha
200 g tanko rezanog pršuta

Priprema: avokado i krastavce oguli i nareži na kockice. Stavi ih u blender zajedno s jogurtom i začinima te miksaj do dok ne dobiješ juhu. Kruh ispeci u tosteru i posluži ga s pršutom uz juhu.


Gazpacho juha s kozjim sirom

Sastojci:
1 kila rajčica
2 češnja češnjaka
½ crvenog luka
2 crvene paprike
½ kg krastavaca
¼ šalice limunovog soka
1 šalica grubo mrvljenog kozjeg sira
2 žlice maslinovog ulja


Priprema:
Povrće stavi u blender i miksaj do dok ne dobiješ juhu. Serviraj je u zdjelicama posutu kozjim sirom.

Sendviči s tunom i komoračem

Sastojci:
1 veća konzerva tune
3 žlice kapara
5 žlica maslinovog ulja
4 žličice octa
1 srednji komorač
1 veliki integrali baguette

Priprema:
Komorač tanko nareži i pomiješaj ga s tunom, kaparama, uljem i octom, te začini po želji. Baguette prereži po dužini i malo ga ispeci u tosteru, pa na njega stavi tunu i komorač.