Pretvori svoju kuhinju u slastičarnicu i pripremi neki od ovih odličnih DIY domaćih sladoleda

Nema nam draže ljetne slastice od kremastih sladoleda, a kako bi i kod kuće mogla uživati u rapsodiji okusa ovog iznimno popularnog tipa deserta, donosimo ti pet recepata za domaći DIY sladoled koji možeš napraviti u vlastitoj kuhinji

Pretvori svoju kuhinju u slastičarnicu i pripremi neki od ovih odličnih DIY domaćih sladoleda

Domaći sladoled od limuna

Priprema:

Bjelanjke umuti u čvrsti snijeg u koji si dodala prstohvat soli. Koricu limuna naribaj na sitnom ribežu i pomiješaj sa sokom cijelog jednog limuna i sa kristal šećerom. Sve stavi kuhati na slaboj vatri dok ne dobiješ gusti sirup. Zatim sirup malo procijedi od koštica i korice, a onda ga takvog vrućeg dodaj snijegu od bjelanjaka sve skupa muteći mikserom. Snijeg bi trebao postati sjajan i gust. Slatko vrhnje umuti kao klasičan šlag, a zatim ga dodaj umućenim bjelanjcima sa sirupom i sve dobro, ali nježno sjedini špatulom. Smjesu prelij u plastične posude i ostavi u zamrzivaču preko noći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • 150 gr kristal šećer
  • 1 limun
  • 3 bjelanjka
  • 250 ml slatkog vrhnja
3/6