Prava poslastica: Uskrsni kolač od bijele čokolade s malinama

Bijela čokolada i maline kombinacija su kojoj nema ravne, a ovaj slasni kolač postat će jedan od omiljenih deserta na tvom stolu - i to ne samo onom uskrsnom

Prava poslastica: Uskrsni kolač od bijele čokolade s malinama
Foto: www.profimedia.hr
Za Uskrs ne možemo zamisliti bolji kolača od voćnog koji je ujedno lagan, mekan i divno sočan. Ako je uz to još i jednostavan za pripremu, tko može tražiti više? Ljubitelji bijele čokolade znaju koliko ovaj slatkiš dobro paše uz kiselkasto voće kao što su mirisne bobice malina, ali ako su ti draže jagode, ni to neće biti loš izbor. Ovaj kolač ima jedan 'sastojak iznenađenja' - svježi sir, radi čega dobiva posebno kremastu teksturu. 'Highlight' su definitivno komadići bijele čokolade koji će se rastopiti pri pečenju. Recept je nevjerojatno nekompliciran, idealan za početnike u pečenju kolača, a količina je dovoljna za manji pleh prigodan za baš svaku priliku. No, pozor, kolač od malina i bijele čokolade brzo se pravi, ali još brže nestaje.

Sastojci

3 srednja jaja
200 grama šećera
300 grama svježeg sira
350 grama pirovog brašna
2 jušne žlice praška za pecivo
120 grama rastopljenog maslaca
1 vrećica vanilin šećera
150 grama svježih ili smrznutih malina
100 grama bijele čokolade po izboru

Priprema

01.

Operi maline i ostavi da se osuše, a čokoladu nasjeckaj na komadiće.

02.

Pomiješaj jaja, šećer i vanilin šećer te zatim dodaj svježi sir, lagano miješajući.

03.

U drugoj zdjeli pomiješaj prosijano brašno s praškom za pecivo. Dodaj rastopljeni maslac.

04.

Sjedini smjesu od brašna i smjesu od sira.

05.

Dodaj komadiće čokolade i maline pa ih sasvim kratko i lagano umiješaj u smjesu jer će se inače maline raspasti i pustiti boju.

06.

Smjesu rasporedi na pleh obložen papirom za pečenje te peci na 170 stupnjeva oko 40 minuta.

Savjet

Nakon što kolač narežeš na kocke, možeš ga držati u hladnjaku i duže od 3 dana jer će ostati mekan i sočan. Recept može poslužiti i za muffine, ali će se oni, za razliku od kolača iz pleha, brže osušiti.

žena.hr
11.4.2022.