Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Potrošnja struje indukcijske ploče za kuhanje

Indukcijska ploča je kućanski aparat za kuhanje i pripremanje hrane.

Potrošnja struje indukcijske ploče za kuhanje
Budi najbolja verzija sebe.

Indukcijska ploča zagrijava hranu brže od plina ili klasične staklokeramičke ploče čime troši manje električne energije. Kada maknemo posudu s indukcijske ploče ona automatski prestane raditi.

Ova vrsta staklokeramičke ploče za kuhanje radi na principu magnetskog polja koje se usmjerava samo na dno posude čime se također štedi energija budući da nije potrebno čekati da se prvo zagrije grijač, zatim ploča, dno posude i tek onda sadržaj u njoj. Toplina se ravnomjerno raspoređuje i dodatna potrošnja energije je svedena na minimum.

Dakle, indukcijska ploča štedi energiju, vrijeme i pruža sigurnost zbog automatskog gašenja kada se posuda makne s ploče.
Prema istraživanju, prosječna obitelj dva sata kuhanja u većoj dnevnoj tarifi na štednjaku s običnim grijaćim pločama platit će 730 kuna godišnje, kuhanje na staklokeramičkoj ploči oko 550 kuna, dok će kuhanje na indukcijskoj ploči stajati oko 450 kuna.

Nedostatak indukcijskih ploča je svakako cijena same ploče koja je otprilike dva do tri puta skuplja od plinske i staklokeramičke ploče.

Ako planirate uštedjeti na računima za struju, značajne rezultate nećete primijetiti kod indukcijske ploče budući da ćete ju u startu više platiti, kao i prikladno posuđe ako isto ne posjedujete. No, ako vam odgovara brzina, sigurnost i kontrola koju ovaj način pripremanja hrane pruža – indukcijska ploča je izbor za vas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.