Pečena zobena kaša s kruškama, bananama i orasima za najslasniji početak tjedna

Započni tjedan uz ovaj fantastičan jesenski doručak!

Pečena zobena kaša s kruškama, bananama i orasima za najslasniji početak tjedna

Pečena zobena kaša je poput deserta za doručak, ali onog sa zdravim sastojcima. Banane, kruške, orasi i zobene pahuljice držat će te sitom i zadovolj(e)nom cijelo jutro!

Sastojci:

  • 2 zrele banane
  • 1 i pol šalica oguljenih i narezanih krušaka
  • 5 žlica javorovog ili agavinog siruppa
  • 1 šalica zobenih pahuljica
  • 5 žlica nasjeckanih oraha
  • pola žličice praška za pečenje
  • 1 žličica cimeta
  • prstohvat soli
  • šalica mlijeka po izboru
  • 1 veliko jaje
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije


Priprema:

1. Zagrij pećnicu na 1900 stuupnjeva. Pripremi pleh za pečenje na koji si stavila papr za pečenje i stavi sa strane. 

2. Posloži komadiće banane u jednom sloju na dno posude u kojoj pečeš. Na njih smjesti narezane kruške, cimet, javorov ili agavin sirup (2 žlice) i prekrij s folijom. Peci oko 20-ak minuta.

3. U međuvremenu, u zdjeli srednje veličine pomiješaj zobene pahuljice, pola oraha, prašak za pečenje, cimet i sol.

4. U drugoj zdjeli pomiješaj ostatak sirrupa, mlijeko, jaje i ekstrakt od vanilije. 

5. Makni pečeno voće iz pećnice, prelij ga sa zobenim pahuljicama i zatim preko svega prelij smjesu s mlijekom. Ravnomjerno sve rasporedi. Dodaj ostatak cimeta i oraha na vrh i peci oko 35 minuta ili dok sve ne dobije zlatno smeđu boju. Posluži toplo!

Image

Tri slatka recepta za bolji početak tjedna