Osvježavajuć, a kremast kolač od malina i bijele čokolade

Kombinacija malina i bijele čokolade nikada nije bila ukusnija

Osvježavajuć, a kremast kolač od malina i bijele čokolade
Foto: www.profimedia.hr
Kako nam dolaze topliji dani tako 'teške' kolače s puno začina mijenjamo za one nešto laganije i kremastije. Također nam posebno postaju zanimljivi kolači s voće, a nema ništa slađe od kolača s malinama. U ovom jednostavnom, a ukusnom kolači pronaći će savršen spoj malina i bijele čokolade koji se međusobno nadopunjuju i stvaraju harmoniju okusa u ustima. Blaga kiselost maline odlično je balansirana slatkoćom bijele čokolade, a kada svemu tome dodamo meke rozen kore i puding od vanilije, ovom kolaču jednostavno ne možemo odoljeti.

Sastojci

1 pakiranje rozen kora
4 vrećice pudinga od vanilije
1.3 l mlijeka
8 žlica šećera
200 g bijele čokolade
250 g maslaca
150 g mlijeka u prahu
150 g šećera u prahu
1 čaša kiselog vrhnja
0.5 l slatkog vrhnja
500 g malina

Priprema

01.

Puding, mlijeko i šećer skuhaj na laganoj vatri i u smjesu dodaj bijelu čokoladu te miješaj dok se ne otopi.

02.

U posudi izradi maslac, šećer u prahu i mlijeko u prahu.

03.

U tu smjesu umiješati smjesu pudinga i čokolade koja se malo ohladila te u sve to dodati kiselo vrhnje.

04.

Kada je smjesa za filovanje spremna, u posebnoj posudi izradi slatko vrhnje.

05.

Smjesom za filovanje premaži prve tri rozen kore, a na četvrtu stavi polovicu slatkog vrhnja, polovicu malina i tanki sloj kreme za filovanje. Petu koru također premaži kremom, dok ćeš na šestoj ponoviti postupak sa slatkim vrhnjem i ostatkom malina. Ostale kore premaži smjesom za filovanje.

06.

Kada si potrošila sve kore i kremu za fil, tortu ukrasi po želji. Možeš ju premazati šlagom, posipati malinama ili otopljenom bijelom čokoladom.

Savjet

U jednom pakiranju rozen kora trebalo bi biti ukupno devet kora. Ako ne možeš pronaći svježe maline možeš koristiti i zamrznute, a u tom slučaju ih malo zakuhaj na laganoj vatri i dodaj pola žlice gustina kako bi dobila namaz od malina s kojim ćeš napuniti kolač.

Anita Mihalak
13.3.2021.