Omiljena zimska poslastica: Jednostavan recept za fritule

Fritule su jedan od glavnih simbola blagdana i Adventa, barem kad je o hrani riječ, a i kod kuće možeš uživati u ovoj prefinoj poslastici

Omiljena zimska poslastica: Jednostavan recept za fritule
Foto: Unsplash
Fritule su jedna od omiljenih slastica u ovo blagdansko vrijeme, a mogu se pronaći na štandovima u gotovo svakom gradu diljem Lijepe naše tijekom Adventa. Posipane šećerom ili prelivene čokoladom, ukusne su, hrskave i jako fine i gotovo svi ih vole. No fritule se vrlo lako mogu pripremiti i kod kuće, a recepata je uistinu mnogo. Mi ti danas donosimo super jednostavan recept za brze i fine fritule od kojih će ti zamirisati cijeli dom. Brzo se pripremaju, a još brže nestaju s tanjura!

Sastojci

1 veliko jaje
180 mililitara običnog jogurta
200 grama brašna
1 žličica limunove korice
1 žlica ruma
1 prstohvat soli
0.5 vrećice praška za pecivo
1 žlica bijelog šećera
1 vrećica vanilin šećera
3 žlice šećera u prahu

Priprema

01.

U posudi pomiješaj jaje, šećer i vanilin šećer, rum te sol. U smjesu dodaj brašno i prašak za pecivo pa dobro promiješaj kako bi se svi sastojci spojili. Na kraju ubaci i ribanu koricu limuna. Tijesto bi trebalo biti gusto.

02.

Zatim u loncu zagrij suncokretovo ulje. Mora biti vruće.

03.

Smjesu za fritule stavljaj u ulje uz pomoć velike žlice, a možeš se poslužiti i slastičarskom vrećicom. Prži ih minutu do dvije odnosno dok lagano ne porumene.

04.

Tople fritule uvaljaj u šećer u prahu ili ih posluži uz otopljenu čokoladu. Dobar tek!

Savjet

U smjesu za tijesto možeš dodati i ribane jabuke, a rum se može zamijeniti rakijom

M.G.
8.12.2021.