Odlične slastice s jagodama

Ukusne i nutritivno vrlo bogate jagode odličan su sastojak svakog deserta

Odlične slastice s jagodama

Torta s jagodama i vrhnjem

Sastojci (Broj osoba: 10)

Podloga:
200 g Digestive keksa (može i neki drugi čajni keksi)
100 g prženih mljevenih badema
100 g kokos ulja ili maslaca (otopljenog)

Nadjev:
300 ml slatkog vrhnja za šlag
300 ml kiselog vrhnja
150 g šećera u prahu
10g želatine u prahu
500 g jagoda

Postupak pripreme
1. Sameljite keks i popržene bademe i onda dodajte otopljeno ulje/maslac. Pomiješajte da se sastojci sjedine i dobro utisnite na dno kalupa promjera 24 cm kojeg ste prije obložili prijanjajućom folijom. Stavite u hladnjak dok pripremate nadjev.
2. Pripremite želatinu prema uputi na vrečici. Za to vrijeme smiksajte slatko vrhnje u šlag zajedno sa šećerom u prahu. Zatim dodajte kiselo vrhnje i sve skupa smiksajte.
3. Nabubrenu želatinu zagrijte i dodavajte ju polagano prethodno izmiksanoj smjesi cijelo vrijeme miješajući.
4. Jagode operite, očistite i posušite (nekoliko ih ostavite sa strane za ukrašavanje). Slažite ih cijele gusto jednu uz drugu na podlogu od keksiju i badema i zatim sve zalijte pripremljenim nadjevom od vrhnja.
5. Ukrasite po želji sa preostalim jagodama i dobro ohladite (najbolje preko noći).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/6