Obožavamo polpete od tune, a imamo i odličan recept

Zdrave, brze i ukusne - polpetama od tune uvijek se rado vraćamo

Obožavamo polpete od tune, a imamo i odličan recept

Polpete od tune jedan su od naših najdražih načina kako iskoristiti tunu u konzervi. Osim toga - zdrave su, pune proteina, brzo i jednostavno se pripremaju i ono najvažnije, ukusne su

Možeš ih poslužiti na nekoliko načina: kao predjelo, kao prilog ili kao zasebno jelo za ručak ili večeru, u pecivu kao burger, uz salatu i umak ili neki drugi prilog po izboru, poput batata ili krumpira.  Budući da im se rado vraćamo, danas s tobom dijelimo i jedan od naših omiljenih recepata za hrskave polpete od tune koje ama baš uvijek uspiju. 

Polpete od tune



Sastojci:

  • 220 g tune (2 konzerve tune po izboru, mi koristimo onu u salamuri jer je zdravija)
  • 1 režanj češnjaka
  • 1-2 žličice chilija u prahu (ako voliš pikantno)
  • 2 jaja
  • 1 žličica senfa
  • 1 žlica limunovog soka
  • 100 g zobenih pahuljica
  • 100 g grčkog jogurta
  • sol, papar, maslinovo ulje po potrebi

Priprema:

1. Tunu ocijedi, dodaj jaja, usitnjeni češnjak, začine, senf, limunov sok i grčki jogurt.

2. Sve dobro promiješaj i na kraju dodaj zobene pahuljice te pusti smjesu neka odstoji par minuta kako bi se sve povezalo. 

3. Na srednje jakoj vatri zagrij tavu i dodaj par kapi maslinovog ulja, stavi žlicu smjese na tavu i zatim ju stiskanjem oblikuj u polpete. Peci oko dvije minute s jedne i dvije minute s druge strane.