Normativ mesa po osobi: Kako pripremiti savršen roštilj?

Normativ mesa po osobi može vam pomoći pri kupnji mesa za roštilj

Normativ mesa po osobi: Kako pripremiti savršen roštilj?

Količina mesa za pripremu ovisi o broju gostiju koji su pozvani na vaš roštilj, a normativ mesa po osobi određuje se prema određenom komadu mesa, jer se pojedini komadi mesa različito obrađuju. Također, profil vaših gostiju može vam poslužiti kao vodilja jer nije isto hranite li muškarce, obitelj s djecom ili pretežito žene.

Image


(FOTO: Pixabay)

Normativ mesa po osobi
Kod pripreme uzima se normativ mesa po osobi od 300 do 400 grama. Računajući na to da se meso tijekom pripreme “skuplja”, odnosno gubi oko 30% težine. 

Veliku ulogu igra i vrsta mesa jer ako se radi o mesu bez kosti, onda bi količina trebala iznositi 300 grama po osobi, dok je mesa s kostima potrebno 400 grama, a piletine oko 500. Odrezak treba težiti 100-150 g za žene ili skromnije jelo, a za muškarce se odresci kreću između 250 do čak 400 g.