Napunite stol ukusnim namirnicama

Donosimo vam pregled omiljenih namirnica i delicija za blagdanski stol

Napunite stol ukusnim namirnicama

Učinite vaše božićne blagdane što ljepšima i stol upotpunite finim i ukusnim stvarima koje će oduševiti svakog vašeg gosta. Namirnice će se idealno slagati uz blagdanski ručak, ali i za svakodnevni meni na vašem stolu. Vrhunska vina neće vas ostaviti ravnodušnima zbog svoje boje, okusa i mirisa, a male slatke poslastice bit će neizostavne za druženja u ovim hladnim, zimskim danima!


Džiugas sirevi

Džiugas sir gastro delicija idealna je u kombinaciji s vrhunskim vinom, medom ili voćem, kao pikantno predjelo ili desert nakon ukusne večere. Džiugas tvrdi sirevi su vrhunske kvalitete, dobitnici mnogih medalja i priznanja, a napokon su dostupni i na hrvatskom tržištu. Sirevi jedinstvenog okusa i kvalitete spoj su tradicionalnog načina proizvodnje i vrhunske tehnologije, a potiču s pašnjaka najvećeg nacionalnog parka Litve. Džiugas sir odlikuje intenzivna žuta boja i hrskava tekstura prošarana sitnim kristalićima soli koji ga čine lako lomljvim i još jednom potvrđuju kvalitetu proizvoda. Džiugas sirevi mogu poslužiti i kao poklon za nadolazeće blagdane s obzirom da ih osim istančanog okusa krasi i ekskluzivno, elegantno i prepoznatljivo pakiranje.

Image


File dimljene pastrve


Filetirana dimljena pastrva potpuno je novi proizvod, dostupan na policama trgovina u pakiranjima od 75 grama i 150 grama. File je crvene boje jer se radi od crvene pastrve, koja je okusom slična i lososu, pa se ponekad zove i lososova pastrva. Crvena boja mesa postiže se dodavanjem beta karotena u riblju hranu s kojom se hrani obična pastrva. Okusa filea postignut je metodom hladnog dimljenja na temperaturi koja ne prelazi 28°C čime meso zadržava sve hranjive sastojke.

File dimljene pastrve ne sadrži aditive ni konzervanse, nije ga potrebno peći, a i odmah je spreman za konzumaciju – ne treba je termički obrađivati (peći, pržiti i sl.).
File dimljene pastrve može se čuvati na +2°C (pri čemu je rok trajanja 30 dana) ili na -18°C, zaleđena (pri čemu je rok trajanja od godinu dana). Filet dimljene pastrve je izvrsna namirnica za sve one koji u svoja jela žele unijeti dašak modernog, ukusnog, ali i zdravog življenja. Savršeno se kombinira sa svim jelima, prigodno za razne evente, poslovne i svečane zabave, koktel-partije i sl. Filet je okusom dosta blag i nema miris kao slični proizvodi od ribe tako da ga konzumiraju i oni koji zbog jakog mirisa izbjegavaju ribu i riblje proizvode.

Image



Hladno predjelo od dimljene pastrve

Na pladanj ili veći plitki tanjur staviti opranu i dobro ocijeđenu svježu rikolu preko cijele površine. Na rikolu staviti listiće dimljene pastrve. Naribati ili dodati tanke listiće parmezana. Prema želji, posuti sa maslinovim uljem i par kapljica limunovog soka.       

Kanapei s dimljenom pastrvom

Listiće dimljene pastrve staviti na prepečene ili svježe kriške francuskog kruha. Kruh se prethodno tanko namaže maslacem ili krem sirom, po želji.
Kanapee poslužite ukrašene umakom od hrena (pomiješati dvije žlice slatkog vrhnja sa jednom žličicom hrena).                         Zeleni rezanci sa dimljenom pastrvom

Na malo ulja u tavu staviti na sitno narezani češnjak i nakon 1-2 min. dodati listiće dimljene pastrve. Nakon pola minute usuti vrhnje za kuhanje te dodati sol, papar i sitno narezani peršin. Ostaviti na vatri 2 minute nakon što vrnje prokuha. Dodati prethodno skuhane zelene rezance. Po želji poslužiti uz svježe narezani parmezan. Poslužiti dok je vruće!  

Image



Deluxe i Exelsia poslastice iz Lidla

Kušajte najfinije slane i slatke poslastice iz Lidlove Deluxe i Exelsia ponude. Riječ je o posebnom dijelu Lidlovog asortimana - ekskluzivnim proizvodima vrhunske kvalitete, i to po najpovoljnijim cijenama. Deluxe proizvodi putovanje su puno okusa, mirisa, luksuznih delicija i najboljih slatkiša, dok je linija Exelsia Croatica izbor vrhunskih hrvatskih autohtonih delicija.

Božićni blagdani idealno su vrijeme da se počastite Talijanskim rižotom, specijalitetom s rižom s finim šparogama, povrćem, radičem ili tartufima ili pak Octom od meda, jedinstvenim proizvodom s 25 posto meda koji jelima i salatama daje poseban okus. Nezaobilazno je i Ekstra djevičansko maslinovo ulje  visoke kakvoće dobiveno isključivo mehaničkim postupcima hladnog prešanja, intenzivnog i punog okusa. Sve to probajte uz Minas kavu, 100 posto Arabica iz srca Brazila regije Minas. Unatar linije Exelsia i Exelsia Croatica ovog Božića možete se počastiti Zelenim maslinama ručno branim iz dalmatinskih maslinika.

Image



Image



Ballantine's Christmas Reserve viski

Note slatkog drva, suhog voća, grožđica, kruške i cimeta te profinjeni okusi voća, koji uključuju sukulente tangy naranče, s nježnim dodatkom korijena sladića i đumbira karakteristični su za Ballantine's Christmas Reserve viski. Ovo posebno doba godine inspiriralo je Ballantine’s Master Blendera na kreiranje jedinstvenog viskija koji svojim notama objedinjuje karakteristične blagdanske okuse. Ballantine's Christmas Reserve odlično se sljubljuje s mesom i crnom čokoladom. S obzirom da se na tržište plasira samo jednom godišnje, Ballantine’s Christmas Reserve jedinstven je viski kreiran specijalno za Božić. Ostajući vjeran svojim korijenima prestižnog i autentičnog viskija, prirodno zrači duhom Božića.

Image



Hladne zimske večeri savršene su za pripremanje jedinstvenog koktela The Clementine Bauble samo za vas dvoje. Naučite ga pripremiti sami.      

      The Clementine Baublekoktel

Sastojci:
50 ml Balantine’s Christmas Reserve viskija
2 čajne žlice soka od brusnice
Pola klementine
15 ml šećera
Zdrobljeni led
Kriške klementine (za ukras)

Postupak:


Iscijedite pola klementine i pomiješajte s Ballantine's Christmas Reserve viskijem, sokom od brusnice, šećerom. Sipajte u čašu do pola punu zdrobljenog leda. Lagano stavite krišku klementine na vrh.

Image


Graševina Vina Belje

Najveća priznanja graševini stižu s ovogodišnjeg ocjenjivanja MUNDUS VINI u Njemačkoj. Ovo najvećeg svjetsko ocjenjivanje vina pod pokroviteljstvom Međunarodne organizacije za vinogradarstvo i vinarstvo (OIV) koje je održano u Neustadtu okupilo je najbolje vinare iz čak 42 zemlje svijeta. Zlatne medalje Mundus Vini za dvije graševine Vina Belje potvrdile su snagu graševine kao svjetske vinske sorte s ogromnim potencijalom na izvoznim tržištima.
Kvaliteta beljske graševine vezana je uz specifičnost hrvatskog Podunavlja i posebnu brigu o vinogradima. Padine Banovog brda okrenute prema jugu idealne su lokacije upravo za vinograde graševine o kojima se brinu iskusni vinogradari koji lozu čuvaju tijekom cijele godine jer u Belju vjerujemo da vina nastaju u vinogradu.
Berba graševine je isključivo ručna, a proizvodnja vina se odvija u suvremenoj vinariji smještenoj u srcu vinograda.

Također, domaći vinski stručnjaci okupljeni pod okriljem časopisa Akademija uz partnerstvo Vivat finih vina,  odabrali su šampione graševine u dosad najopsežnijem kušanju hrvatskih graševina. Prestižnu titulu šampiona na ovom ocjenjivanju osvojila je vrhunska graševina Vina Belje berbe 2011.

Image



Cabernet sauvignon merlot Vina Belje

Vrhunski cabernet sauvignon - merlot Vina Belje iz berbe 2009. osvojio je zlatnu medalju na svjetskom ocjenjivanju merlota i cabernet sauvignona u talijanskom Bergamu  

Vinski festival „Emozioni dal Mondo – Merlot e Cabernet Insieme“ okuplja svake godine u Bergamu preko dvjesto proizvođača vina iz različitih zemalja, koji imaju priliku predstaviti svoje vino međunarodnom žiriju, kojeg čini čak sedamdeset i četiri suca. Specifičnost ovog festivala je ocjenjivanje vina u kojima se vrednuju isključivo vina sorti merlot i cabernet te njihove kupaže.

Image



Vina Badel 1862 Korlat Merlot 2009 i Korlat Cabernet Sauvignon 2009

8. međunarodno natjecanje „Emozioni dal Mondo - Merlot e Cabernet insieme“ (Emocije iz svijeta - merlot i cabernet zajedno) u Bergamu, specifično je ocjenjivanje vina u kojima se vrednuju samo vina od sorata merlot i cabernet i njihove kupaže. Vrhunska vina Badela 1862 Korlat Merlot 2009 i Korlat Cabernet Sauvignon 2009 očito su nakon kušanja izazvala snažne emocije kod ocjenjivača koji su im dodijeli Zlatne medalje. Vinima iz Korlata ovo je 19.-to priznanje dodijeljeno u zadnje dvije godine na međunarodnim ocjenjivanjima vina, a podsjetimo se da je berba 2009. tek treća berba koja se nalazi na tržištu.

Image


Nescafe 3u1 Macchiato i 2u1 Espresso


Svoj već bogati asortiman proizvoda, NESCAFÉ je u listopadu upotpunio s dva nova okusa: 3u1 Macchiato i 2u1 Espresso.

Poznato je kako je kava, nakon  vode, najpopularniji napitak i neizostavni dio naše svakodnevice. Tome svjedoči  i istraživanje GfK grupe provedenog za Nestlé prema kojemu potrošači ispijanje kave povezuju s druženjem, razbuđivanjem, uživanjem, vremenom koje posvećujemo sebi, ali i  s prednostima jednostavne pripreme. NESCAFÉ svoj asortiman prilagođava ukusima lokalnih potrošača, pa  ne čudi činjenica kako u svijetu postoji više od 200 različitih okusa NESCAFÉ-a. Na vama je da odlučite jeste li  za NESCAFÉ 3u1 Macchiato ili NESCAFÉ 2u1 Espresso, ali jedno je sigurno, uz NESCAFÉ okuse, užitak je siguran.

Image


Ledo Vruća ljubav – najinovativniji sladoled na svijetu

Međunarodno udruženje proizvođača sladoleda (IICC) u Aucklandu dodijelilo je Ledu d.d. za sladoled Vruća ljubav nagradu za najinovativniji sladoled na svijetu. Sladoled Vruća ljubav sadrži četiri čašice sladoleda od vanilije te dvije čašice s preljevom od čokolade i višnje s komadima višnje. Sladoled je inovativan upravo zbog kombinacije hladnog okusa vanilije i vrućeg okusa preljeva čokolade ili višnje, koje je potrebno samo prethodno zagrijati u mikrovalnoj pećnici.

Image



Deluxe Tiramisu torta i Božićna drva od lisnatog tijesta

Čarolija Božićnih blagdana sve je bliža. Lidlovo putovanje puno okusa i ekskluzivnih delikatesa obogaćeno je novim Deluxe proizvodima vrhunske kvalitete. Proizvodi su ovo koji će svojom kvalitetom osvojiti i najveće gurmane. Nijedan obrok nije potpun bez pravog deserta, a Deluxe linija nudi Tiramisu tortu izrađenu po tradicionalnom receptu, punjena mascarpone kremom i piškotama natopljenima kavom i posipana kakaom, te fina Božićna drvca od lisnatog tijesta - hrskava poslastica s maslacem prelivena čokoladnom glazurom.

Image


Image


Nestlé LION žitarice

Nestlé LION žitarice, ekskluzivni novitet na policama domaćih trgovina. Riječ je o novom proizvodu iz obitelji Nestlé žitarica namijenjenom mladima željnima brzog, ali ukusnog doručka koji će zadovoljiti sve njihove potrebe te im dati dovoljno energije za kvalitetan početak dana. Nestlé LION žitarice napravljene su s cjelovitim (integralnim) zrnom te su obogaćene vitaminima, željezom i kalcijem, koji je važan za normalan rast i razvoj kostiju. Savršena kombinacija čokolade i karamele spojenih u hrskave dvobojne Nestlé LION žitarice, idealan su odabir za sve koji ujutro prije škole ili odlaska na fakultet nemaju puno vremena, a žele pojesti ukusan i hranjiv doručak.

Opijajući miris karamele i čokolade u obliku hrskavih žitarica u trenu će razbuditi i one najumornije te ih pripremiti za novi radni dan. Poznatoj izreci 'Ne diraj lava dok spava' pridružuje se od sada i nova izreka 'Ne diraj lava dok doručkuje!'.

Image