Namirnica u fokusu: Cvjetača – ukusni recepti za prve proljetne dane

Odlični recepti s ukusnom cvjetačom

Namirnica u fokusu: Cvjetača – ukusni recepti za prve proljetne dane

Cvjetača ili karfiol vrlo je zdrava i hranjiva namirnica koja je dostupna kroz cijelu godinu, a zbog svoje je nutritivne vrijednosti i finog okusa često sastavni dio naših jelovnika. 

Obiluje vitaminima i proteinima, sadrži malo kolesterola i dobar je izvor dijetalnih vlakana. Sadrži puno B i C vitamina i brojne minerale, a malo kalorija pa je idealan izbor za sve one koji imaju problema s viškom kilograma. 

Smatra se i jednom od najučinkovitijih namirnica za sprečavanje raka. Naime, cvjetača sadrži sumporne tvari koje sprečavaju štetno djelovanje enzima koji “aktiviraju” kancerogene procese. organizma. Osim toga, sadrži i vrlo važne aminokiseline koje potiču dobro raspoloženje te povoljno utječu na kvalitetu spavanja.

Laka je i jednostavna za pripremu, a recepata s cvjetačom ima uistinu mnogo.  Može se pripremiti na bezbroj načina – u salatama, juhama, kao prilog, varivo… 

U nastavku vam otkrivamo nekoliko naših najdražih recepata s cvjetačom u glavnoj ulozi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa



Foto: Depositphotos.com

1/6