Nakon feta paste, pojavila se feta juha i idealna je za ljeto. Imamo recept

Genijalna verzija viralne fete paste, pečena feta juha jednostavna je za pripremu i puna bogatih okusa

Nakon feta paste, pojavila se feta juha i idealna je za ljeto. Imamo recept
Foto: Unsplash
Inspirirana popularnom feta pastom koja je osvojila društvene mreže, ova juha od slatkih rajčica i slanog feta sira puna je svježih i začinjenih okusa. Ako si probala feta pastu, svidjet će ti se i ova tekuća, ali kremasta verzija. Osim toga, ne postoji bolja juha za ljetne dane od osvježavajuće juhe od rajčice, a ako k tome dodamo i omiljeni feta sir - baš nitko neće moći odoljeti ovoj kombinaciji iz snova!

Sastojci

500 grama cherry rajčica
250 grama feta sira
3 žlice maslinovog ulja
0.5 žličice soli
0.5 žličice papra
800 grama sjeckanih rajčica
900 mililitara povrtnog temeljca
2 žlice začinskog bilja
4 režnja češnjaka

Priprema

01.

Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Stavi cherry rajčice u posudu za pečenje, a u sredinu stavi cijeli blok feta sira tako da je u potpunosti okružen rajčicama. Preko prelij maslinovo ulje i dodaj soli i papra po želji. Pomiješaj sve kako bi obje strane rajčice i sira pokupile maslinovo ulje i začine. Peci u zagrijanoj pećnici 35-40 minuta, dok se cherry rajčice ne raspuknu, a feta sir se otopi.

02.

Dok se feta peče, zagrij malo maslinovog ulja na umjerenoj vatri, dodaj sitno nasjeckani luk i kuhaj dok ne omekša i postane proziran, oko 5 minuta. Začini po želji sa soli, paprom i crvenom paprikom ili chilijem. Dodaj češnjak, sjeckane rajčice iz konzerve, temeljac i začinsko bilje po želji te pusti da lagano krčka dok rajčica u pećnici ne završi s pečenjem.

03.

Kad su rajčica i feta u pećnici gotovi, prebaci ih u lonac sa sjeckanom rajčicom i temeljcem. Dodaj još začina po želji i ako imaš svježeg bosiljka. Posluži!

Savjet

Juhu možeš čuvati u hladnjaku 4-5 dana ili u zamrzivaču do 6 mjeseci.

Žena.hr
20.6.2021.