Muffini od kelja i kvinoje po receptu Jamie Olivera

Tko kaže da muffini moraju biti slatki? Jamie Oliver ima jednostavan recept za slane muffine koji moraš isprobati

Muffini od kelja i kvinoje po receptu Jamie Olivera
Foto: Profimedia.hr
Muffini od kelja i kvinoje jedan su od onih provjereno dobrih recepata (ipak je za njega zaslužan Jamie Oliver) koje ti neće oduzeti puno vremena, a ispast će odlično. Priprema je jednostavna, brzo su gotovi, a možda ih uspiješ i djeci prezentirati kao nešto slatko.

Sastojci

0.1 dcl maslinovo ulje
0.5 glavice mladog luka
1 češanj češnjaka
50 g kelja
4 velika jaja
200 g kuhane kvinoje
100 g mljevenih badema
85 g feta sira
1 zreli avokado
1 vezica svježeg vlasca

Priprema

01.

Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Posude za muffine obloži papirom za pečenje i premaži ih uljem.

02.

Mladi luk oguli i sitno nasjeckaj. Češnjak oguli i zdrobi, a kelj sitno nasjeckaj.

03.

U velikoj zdjeli istuci jaja, pa dodajte mladi luk, češnjak, kelj, kvinoju i bademe. U smjesu izmrvi feta sir.

04.

Dobro promiješaj i začini po želji.

05.

Ravnomjerno žlicom stavljaj smjesu u kalupe i peci 20 do 25 minuta ili dok ne porumene.

06.

Prepolovi i očisti avokado, zatim izvadite i zgnječi meso. Vlasac sitno nasjeckaj.

07.

Posluži muffine prelivene pireom od avokada, vlascem i prstohvatom crnog papra.

Savjet

Ako nemaš mladog luka, možeš ga zamijeniti s lukom kozjakom, okus će ti možda biti i bolji, ovisno o tvojim preferencijama.

žena.hr
21.9.2021.