Obožavana hrana

Međunarodni je dan pizze, pa iskušaj i ove 'malo drugačije' recepte

Danas slavimo omiljeno jelo svake generacije. Jedino što nam se teško odlučiti koju pizzu najviše volimo, pa zato donosimo tri jednostavna, no drugačija recepta za savršenu pizzu

profimedia-0164488479.jpg
Foto: Profimedia.hr

Pizza od cvjetače

Pizza nikako ne mora biti napravljena od tijesta i dodatka. Danas se kuhari sve više igraju s različitim namirnicama i prilagođavaju tradicionalna jela nekim novim načinima prehrane. Tako je posljednjih godina popularna pizza od cvjetače za sve one koje žele zdravu inačicu ovog jela. Ova pizza bogata je proteinima za koje znamo da ih trebamo što više unositi, pa smo pronašli zanimljiv recept. Za pripremu ove pizze potrebno je samo tridesetak minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za bazu:

  • 140 grama cvjetače (oko ¼ glavice bez stabljike)
  • 1 bjelanjak
  • 50 grama mljevenih badema
  • 40 grama heljdinog brašna
  • ½ žličice morske soli
  • ½ žličice crnog papra
  • ¼ žličice sode bikarbone
  • maslac za lim

Za nadjev:

  • 1 srednja kugla mozzarelle
  • 2 šake svježih rajčica
  • svježi bosiljak
  • maslinovo ulje za posluživanje
Image
Foto: Unsplash

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrij pećnicu na 170°C i uključi ventilator. Lim za pečenje obloži papirom i lagano premaži maslacom, a možeš koristiti i kokosovo ulje.

Cvjetaču operi i naribaj na veličinu zrna riže te dodaj sve sastojke za bazu i dobro i promiješaj. Bjelanjak treba biti umućen prije nego ga staviš u smjesu. Bazu možeš napraviti i da ju staviš u blender i dobiješ ljepljivu smjesu.

Smjesu pravilno raspodijeli na lim za pečenje oblikujući krug. Nakon toga mozzarellu podijeli na male komadiće i stavi na bazu, a zatim dodaj rajčicu narezanu na ploške debljine oko jedan centimetar. Po želji dodaj začine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pizza se peče 10-15 minuta, a prije posluživanja stavi bosiljak i nekoliko kapi maslinovog ulja.

2/4