Kuglof s jagodama i jogurtom kao stvoren za proljeće

Ovaj sočan i osvježavajuć kuglof sa svježim jagodama i kremastim grčkim jogurtom uljepšat će ti dan. Provjereno!

Kuglof s jagodama i jogurtom kao stvoren za proljeće
Foto: Profimedia
Ovaj super sočan kuglof sa svježim jagodama i kremastim grčkim jogurtom savršen je način da proslaviš sezonu omiljenog crvenog bobičastog voća. Osim toga, jogurt i limun stvaraju prekrasan pikantan balans slatkoći jagoda. Iako je ukusan sam uz sebi uz šalicu kave ili čaja, obožavamo ga i uz kuglicu sladoleda od vanilije. Jednostavan, brz i ukusan, ovaj kuglif savršen je desert za tople proljetne i ljetne dane!

Sastojci

230 grama omekšalog maslaca
400 grama šećera
3 velika jaja
3 žlice limunovog soka
300 grama glatkog brašna
0.5 žličice praška za pecivo
0.5 žličice soli
225 grama grčkog jogurta
340 grama jagoda
120 grama šećera u prahu

Priprema

01.

Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva. Namasti i pobrašnite kalup za kuglof od oko 25 cm. U veliku zdjelu prosij 280 g brašna, prašak za pecivo i sol. Umiješaj malo limunove korice ako imaš domaći limun. Ostavi sa strane.

02.

U posebnoj posudi mikserom umuti maslac i šećer dok ne postanu svijetla i pahuljasta smjesa, oko 3-5 minuta. Umuti jedno po jedno jaje, a zatim umiješaj 1 žlicu limunovog soka. Naizmjenično umiješaj smjesu brašna i jogurt, miksajući dok se sve ne sjedini.

03.

Pomiješaj narezane jagode s preostalih 20 grama brašna. Nježno ih umiješaj u tijesto.

04.

Ulij tijesto u kalup. Stavi u pećnicu i smanji temperaturu na 165 stupnjeva. Peci oko sat vremena, ili dok čačkalica umetnuta u središte torte ne izađe čista.

05.

Ostavi da se ohladi najmanje 20 minuta u kalupu, a zatim ga izvuci na rešetku i potpuno ohladi. Kad se ohladi, umuti preostale 2 žlice limunovog soka i šećer u prahu. Prelij po vrhu kuglofa.

Žena.hr
18.4.2022.