Uvrsti ga u prehranu

Vrijeme je za komorač, riznicu vitamina: Imamo tri recepta

Prepun hranjivih sastojaka i vitamina, komorač je omiljeno jesensko povrće koje je zdravo koliko i ukusno

profimedia-0014114734.jpg
Foto: Profimedia.hr

Gratin od komorača

  • 4 velike lukovice komorača
  • prstohvat naribanog muškatnog oraščića
  • 1 češanj zdrobljenog češnjaka
  • 200 ml kiselog vrhnja
  • 50 g parmezana
Image
Foto: Unsplash
  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva, a u međuvremenu u lonac stavi vodu, malo je posoli i pusti da zavrije. Komorač nareži na kriške, kuhaj 5-6 minuta, a zatim dobro ocijedi.
  2. Komorač posloži u posudu za pečenje, začini i pospi muškatnim oraščićem. Češnjak umiješaj u kiselo vrhnje i prelij preko komorača. Posipaj parmezanom, pa peci 20 minuta dok ne poprimi zlatnu boju.
2/4