Kombinacija pomfrita i tjestenine za 'cheat day'? Uz ovaj recept, da!

Niti jedan obrok neće ti pružiti više utjehe od ove kombinacije – tjestenina i prženi krumpirići, kalorijska bomba koja će i najgori dan učiniti puno boljim.

Kombinacija pomfrita i tjestenine za 'cheat day'? Uz ovaj recept, da!
Foto: www.profimedia.hr
Ima li išta bolje od svježih, još toplih prženih krumpirića? Ima – ako ih kombiniraš s tjesteninom. Ovo je najnoviji recept koji do nas došao, naravno iz domovine fast fooda, Amerike, a koji je odsada mnogima omiljeno jelo – nije ni čudo, jer riječ je nevjerojatnoj kombinaciji koja garantira dobro raspoloženje. Tjestenina-pomfrit sigurno će uništiti mnoge dijete, jer ovom jelu teško je odoljeti. I iako definitivno nije najzdraviji izbor na svijetu, ima dana kad nam treba baš to, masti i hrpa ugljikohidrata. Tražiš idealni obrok za svoj 'cheat day'? Treba ti nešto što će ti pružiti utjehu nakon napornog dana na poslu ili će učiniti da zaboraviš na svoje ljubavne brige? Ne traži dalje - našla si pomalo ludu kombinaciju za koju nitko nije mislio da je uopće moguća. Jer život je jedan.

Sastojci

2 veća krumpira
160 grama tjestenine po izboru
3 žlice soli
1 komad mladog luka
50 grama ribanog parmezana
1 čajna žlica maslinovog ulja
2 dcl ulja za prženje

Priprema

01.

Nasjeckaj jedan mladi luk na sitno.

02.

Oguli dva veća krumpira i nareži na prutiće. U vruće ulje ubaci krumpiriće i isprži ih na uobičajen način.

03.

Kad su prženi, dobro ih posoli i zatim nareži na kockice.

04.

Dok se prže krumpirići, tjesteninu skuhaj kao što to inače činiš, u mnogo vode koju treba dobro posoliti kad prokuha.

05.

Kad je tjestenina kuhana al dente, iscijedi vodu i stavi tjesteninu u zdjelu.

06.

Pomiješaj tjesteninu i komadiće prženih krumpirića s maslinovim uljem te dodaj parmezan i mladi luk.

Savjet

Za kremastiju tjesteninu umjesto parmezana koristi ricotta sir. Ako nisi ljubiteljica mladog luka, možeš uzeti i svježi vlasac.

žena.hr
23.3.2022.