Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Kako obojiti jaja prirodno? Imamo super ideju

Naša gastro blogerica Ivana Perić Rabhi već godinama uskrsna jaja boja na prirodan način. Ovaj put u videu je podijelila svoj način kako ukrašava jaja

Budi najbolja verzija sebe.

"Ovog Uskrsa, kao i mnoge prije rabim prirodne boje za jaja, kako su ih nekada radile naše bake. Na taj način, bez bojazni pojedem bjelanjak ako je uhvatio boju, znam da je obojan s nečim što bih inače pojela. Npr. crveni kupus dat će vam nebeskoplava jaja. Ako ih zamotate u najlon čarapu i ubacite koji cvijet, list …dobit ćete interesantne crteže, rekla nam je Ivana Perić Rabhi koja je s nama podijelila način na koji ona boja jaja.

Image
Pinca kojoj ne možeš odoljeti

Nauči kako raditi savršenu pincu - kraljicu uskrsnog stola

"Ako želite svjetlucava jaja, pokušajte ih kuhati u crnom vinu. Jaja će biti bordo boje i svjetlucava. Bijelo vino s kurkumom dat će žuta, svjetlucava jaja. Ja sam ovaj put preskočila bijelo vino i kurkumu pomiješala s vodom, jaja su bila željeno nježne žute boje. Ako imate bijela jaja, ostavite koje u prirodnoj boji. Bit će veselo uz ostale boje. Zlatno pravilo kod ovog načina bojanja jaja je da ih ostavite da se ohlade u toj tekućini u kojoj su se kuhala jer će tako boja biti intenzivnija", objasnija je Ivana.

Kako Ivana ukrašava jaja pogledaj u videu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.