Savršen ručak u trenu: Janjeći kotleti s krumpirom i ružmarinom

Naša gastro blogerica Ivana Perić Rabhi u pripremama je za Uskrs. Zato smo u današnjem videu učili kako napraviti savršen ručak- janjeći kare s mladim krumpirom i ružmarinom

janjeći kare.jpg

Janjeći kare s mladim krumpirom i ružmarinom

Sastojci:

3 komada janjećih kotleta (po osobi)

6 kom mladog krumpira (manjeg)

1 žlica cvijeta soli

Maslinovo ulje

Papar

2 veće grančice sviježeg ružmarina

Priprema:

Ugrijati grill tavu. Staviti janjeće kotlete i pecite sa svake strane 4 min dok ne dobiju zlatno smedju boju. Ružmarin umačite u maslinovo ulje i koji put premažite kotlete za vrijeme pečenja.

Krumpir oprati i staviti kuhati u komadu u slanu vodu 7-8 min (ovo možete učiniti i dan ranije). Pustiti da se ohladi.

Treba ostati roze unutra, ali bez krvi. Posoliti meso sa cvijetom soli. Dok spremite krumpir, meso ostavite u pećnici zagrijanoj na 120 C.

Krumpir narezati na ploške i ispeći ih na  istoj tavi.

Poslužiti uz salatu.