Kakav steak volite?

Pravo mjesto za ljubitelje steakova

Kakav steak volite?

Na pola puta između Zagreba i Samobora, točnije u Strmecu Samoborskom (Sveta Nedjelja), na čak 1000 kvadratnih metara, smjestio se Fort Apache, jedinstveni restoran poznat po najboljim steakovima na ovim prostorima.

Bez obzira na veliku udaljenost između Hrvatske i Amerike, u Fort Apache-u ćete se osjećati kao na pravom Divljem zapadu. Želite li se odvojiti od gradske gužve i svakodnevnih obveza te zakoračiti u svijet kauboja, indijanaca i sočne američke hrane te vrhunskih steakova ovo je mjesto za vas.

U ponudi su steakovi različite gramaže i načina pripreme, burgeri, salate, razni deserti te ostala jela specifična za američku kuhinju. Fort Apache je specifičan i po tome što je preuzeo filozofiju Dry Aging odležavanja mesa, koju u svijetu njeguju samo rijetki. Dry Aging komora osmišljena je na način da zadovoljava sve uvjete, temperaturu i vlažnost zraka. Najfinije juneće meso odležava otprilike 20 dana, što rezultira najkvalitetnijim mesom iznimne punoće okusa s najvećom koncentracijom proteina, a upravo se takvo meso poslužuje samo u najboljim restoranima.


Image


Fort Apache je doista i izgledom drugačiji od ostalih restorana jer je izvana nalik na drvenu tvrđavu iz western filmova, a iznutra je cijeli u drvetu. Nalikuje na kaubojski saloon, pažljivo odabranih kaubojskih i indijanskih detalja, sedla, koja su u funkciji barskih stolaca. Restoran ima veliku terasu, igraonicu za djecu, lift i cigar bar predviđen za muške razgovore i opuštanje nakon hrane, a svi ljubitelji cigara imaju mogućnost pohraniti vlastite cigare i ostaviti ih na čuvanju, u za to predviđenom prostoru.
Poseban ambijent, show cooking, ljubazno osoblje i posebno pripremljeni steakovi zadovoljit će i najzahtjevnije ljubitelje ukusnih odrezaka, a Fort Apache čine mjestom koje morate posjetiti!

Za kraj i nekoliko korisnih savjeta kako naručiti idealan steak:
Blue rare – steak pečen samo izvana, kompletno crven iznutra
Rare – pečen izvana, a iznutra 75% crven
Medium rare – 50% pečen izvana, 50% crven iznutra
Medium – 25% pink iznutra, a izvana pečen
Medium well – lagano se nazire roza boja unutar steaka
Well done – pečen do 100% smeđe boje