Jesi li čula za ukiseljeni avokado? Znamo recept

Što kažeš na kiseli avokado umjesto kiselih krastavaca? Mi ćemo ga već ovaj vikend isprobati

Jesi li čula za ukiseljeni avokado? Znamo recept

Ukoliko voliš avokado kao i mi, obožavat ćeš ovaj neuobičajen, ali savršen recept! Za razliku od većine recepata s avokadom (poput popularnog guacamole umaka ili avokado tosta) - ukiseljeni avokado najbolje se priprema s još nezrelim avokadom. Što tvrđi - to bolji!


Evo što ti je sve potrebno:

  • 1/2 šalice jabučnog ili alkoholnog octa
  • 1 žlica soli
  • 1 žlica sjemenki gorušice
  • 1 žličica šećera
  • 1/2 žličice crnog ili šarenog papra u zrnu
  • 1-2 tvrda avokada (narezana)
  • 1-2 cijele čili papričice (po želji)


Priprema:

1. Zajedno promiješaj jabučni ocat, 1/2 šalice vode, soli, šećera, sjemenki gorušice, zrna papra, chili (po želji) u srednje velikom loncu. 

2. Zagrij do vrenja na srednje jakoj vatri, miješajući dok se šećer i sol ne otope i zatim pusti da se ohladi na sobnoj temeperaturi (oko 20 minuta).

3. Dodaj narezani avokado u staklenku i prelij s ohlađenom tekućinom. Stavi u hladnjak na barem 1 sat prije nego što poslužiš i potroši u roku od mjesec dana. 

Ukiseljeni avokado možeš jesti kao prilog uz mnoga jela ili ga dodati u omiljeni sendvič.