Jednostavan recept za brownies kocke s okusom medenjaka

Prvi medenjaci u godini su uvijek pravi gušt. Naime, zahvaljujući aromatičnim notama cimeta, klinčića, pimenta, kardamoma i drugih začina, imaju jedinstveni okus koji nas automatski asocira na Božić i blagdane. Ako ti je pak dosta kupovine standardnih medenjaka, isprobaj napraviti ove brownies čokoladne kocke s twistom. Vjeruj nam, oduševit će te spoj medenih aroma, začinskih nota cimeta i jake tamne čokolade.

Jednostavan recept za brownies kocke s okusom medenjaka
Foto: Unsplash
Medenjaci su tradicionalni blagdanski keksići koje nije lako napraviti, ali ih se zato može kupiti u svakom supermarketu. No, nakon nekog vremena poželimo i sami svojim rukama nešto umijesiti i upaliti pećnicu, pa zašto to ove godine ne bi bili brownies medenjaci savršeni za blagdansko razdoblje pred nama? Receptura je jednostavna, a sastojci svakidašnji, pa s pripremom ovog kolača ne bi trebala imati nikakvih problema.

Sastojci

400 grama maslaca
400 grama mliječne čokolade
250 grama lješnjaka
100 grama nasjeckanih lješnjaka
250 grama šećera
2 žlice mješavine začina za medenjake
1 pakiranje praška za pecivo
8 srednjih jaja

Priprema

01.

Rastopi maslac na srednje jakoj vatri u loncu, zatim dodaj čokoladu te je također rastopi. Stalno miješaj da ne nastanu grudice ili zagori. Makni lonac sa štednjaka kad nastane glatka smjesa.

02.

Zatim dodaj mljevene i nasjeckane lješnjake, šećer, začine za medenjake, prašak za pecivo i jaja pa miksaj sve dok ne nastane glatko tijesto.

03.

Tijesto za browniese stavi u posudu, dodaj (ohlađenu!) smjesu od maslaca i čokolade te sve promiješaj.

04.

Sada stavi tijesto u pravokutni kalup pa zagladi. Peci kolač oko 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva.

Savjet

U smjesu možeš dodati i druge orašaste plodove po svom ukusu ili na kraju pečenja svoj kolač dodatno zaliti glazurom od čokolade i cimeta, tako ćeš svojim brownies kockama dodati dodatnu jesensku okusnu notu. Uz to, preporučile bismo ti da ove sočne kocke serviraš uz kuglicu sladoleda ili barem žlicu šlaga.

žena.hr
21.11.2021.