Jednostavan recept za uvijek savršene vafle

Međunarodni dan vafla slavimo s brzim i jednostavnim receptom uz koji će ti ova belgijska poslastica uvijek ispasti savršeno

Jednostavan recept za uvijek savršene vafle
Praktički je nemoguće u potpunosti razumjeti značaj vafla osim ako ih nisi probala! Iako ne tako popularni kod nas kao palačinke, vafli su zasigurno brzi desert za pamćenje, pogotovo ako su izrađeni do savršenstva: hrskavi izvana, a mekani iznutra. Prekriveni šećerom u prahu, čokoladnim namazom ili džemom, ova belgijska poslastica topi se u ustima i jednostavno ju je nemoguće ne voljeti. Zbog toga nas i ne čudi da je vaflima posvećen cijeli jedan dan, i to današnji. Međunarodni dan vafla slavi se 25. ožujka, a mi ćemo ga obilježiti na najbolji mogući način - s receptom za uvijek savršene, hrskave i istovremeno mekane, vafle.

Sastojci

200 grama glatkog brašna
0.5 žličice soli
1.5 žličica praška za pecivo
1 žličica šećera
260 mililitara mlijeka
60 grama otopljenog maslaca
2 velika jaja
1 žličica ekstrakta vanilije

Priprema

01.

Zagrij aparat za vafle. U zdjeli pomiješaj brašno, sol, prašak za pecivo i šećer. Dodaj mlijeko i jaja. Sve dobro pomiješaj pjenjačom. Ulij otopljeni maslac i ekstrakt vanilije i još jednom sve pomiješaj dok ne dobiješ više-manje glatku smjesu.

02.

U aparat izlijevaj smjesu (količina ovisi o tome kakav aparat koristiš, ako imaš dvije ploče za vafle - bit će dovoljna jedna puna grabilica za obje ploče) te peci oko 2-3 minute. Ponavljaj postupak dok ne potrošiš svu smjesu.

Savjet

Napravljene i kompletno ohlađene vafle možeš zamrznuti u vrećici za zamrzavanje i podgrijati u tosteru ili mikrovalnoj kad god ti srce poželi

A.Š.
24.3.2021.