'Jagode i čokolada...': Odličan recept za čokoladnu tortu bez jaja s jagodama

Čokoladna torta uvijek je dobra ideja, posebno ako uz nju idu jagode. Zato nas je ovaj recept oduševio, a vjerujemo da će i tebe

'Jagode i čokolada...': Odličan recept za čokoladnu tortu bez jaja s jagodama
Foto: Instagram/bakewithashlesha
Čokolada je mnogima omiljen sastojak koji ide u gotovo svaki kolač, a čokoladna torta desert je kojemu jednostavno ne možemo odoljeti - posebno ako se radi o kombinaciji čokolade i jagoda. Jedan smo takav recept pronašle i mi i oduševio nas je svojom jednostavnošću - riječ je o čokoladnoj torti bez jaja koju ćeš brzo napraviti, a još brže ispeći. Na kraju joj dodaš nekoliko jagoda za odličan voćni okus i dobila si desert koji će se svidjeti baš svima.

Sastojci

30 g maslaca
100 g šećera u prahu
120 g glatkog brašna
30 g kakaa u prahu
1 žličica praška za pecivo
0.5 žličice sode bikarbone
2 žlice ulja
1 žličica ekstrakta vanilije
120 ml mlijeka
30 g tamne čokolade
30 ml šlaga
4 komada svježih jagoda

Priprema

01.

Na laganoj vatri otopi maslac pa u zdjelu s otopljenim maslacem stavi šećer i prahu i sve zajedno dobro promiješaj.

02.

U smjesu zatim stavi žlicu ulja, ekstrakt vanilije, kakao u prahu i sve zajedno sjedini i dobro izmiješaj. U smjesu ulij malo mlijeka.

03.

Nakon toga, u posebnu zdjelu stavi brašno u koje ćeš zatim staviti sodu bikarbonu i prašak za pecivo. Sve to pomiješaj i malo-pomalo dodaj u smjesu s kakaom. Dodaj malo brašna, malo mlijeka i dobro promiješaj.

04.

Posudu za pečenje premaži maslacem i u nju ulij smjesu te peci na 180 stupnjeva 30 do 35 minuta. Dok se torta peče, napravi preljev od čokolade - tamnu čokoladu i šlag stavi u posudicu i zagrij u mikrovalnoj na 30 sekundi kako bi se čokolada otopila i kako bi dobila preljev.

05.

Tortu izvadi na tanjur, prelij ju tamnom čokoladom, i ukrasi jagodama koje si prerezala na nekoliko dijelova.

N.B.
5.6.2021.