Odlična hrana i atmosfera

Navijaj i uživaj: Isprobale smo gastro gušte koje nudi Foodballerka

Na zagrebačkom Tuškancu smjestila se zelena oaza dobre zabave i okusa, a mi smo odmah provjerile što su nam sve pripremili

naslovna (2).jpg
Foto: Sandro Sklepić/Anita Mihalak

Indijski restoran Namaste

Na samom početku isprobale smo egzotične zalogaje koje nudi indijski restoran Namaste koji u ponudi ima nekoliko posebnih jela kao i vrlo zanimljive napitke koji su nas oduševili. Prva na redu bila je samosa, indijski specijalitet koji kombinira krumpire, grašak i indijske začine u hrskavom omotu od tijesta. I dok je samo tijesto vrlo ukusno, složile smo se da je ipak falilo malo više začina u punjenju pa tako ovo jelo preporučujemo svima koji žele okusiti indijsku hranu, ali ne vole previše začinjene zalogaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako želiš isprobati pravu eksploziju začina onda kušaj Chicken kebab, pržene komadiće piletine koji su odlično kombinirani s marinadom od limuna i đumbira. Iako je sama piletina malo suha, začini su nas oduševili. Isto vrijedi i za Chicken Biryani, aromatičnu kombinaciju riže i piletine koja zahtijeva koji gutljaj Karlovačkog piva ili jednog od dva napitka koja poslužuje Namaste.

Image

Upravo su napici ono što nam se najviše svidjelo na našoj prvoj postaji. Masala chai, indijski čaj s mlijekom i mješavinom začina odlično se nadopunjava s ljutkastim jelima, a naš favorit je Lassi mango, ohlađeni napitak koji kombinira okus manga i jogurta savršen za vruće ljetno popodne.

Kućica restorana Namaste svakako je mjesto na koje trebaš svratiti ako želiš probati izvornu indijsku kuhinju, no svakako budi spremna na nešto netradicionalniju mješavinu začina i okusa. Cijene se kreću od 18 i 24 kune za Masala chai te Lassi Mango do 33, 45 i 55 kuna za samose, Chicken kebab i Chicken Biryani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/7