Isprobajte (i pripremite) ciklu kao što nikada do sada niste

Ukusni recepti sa zdravom ciklom

Isprobajte (i pripremite) ciklu kao što nikada do sada niste

Penne tjestenina u umaku od cikle

Image


Za 2 osobe

3 cikle, srednje veličine, očistiti i izrezati na male kockice
3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja, podijeljeno
3 grančice majčine dušice (ili žlica i pol suhe)
3 češnja češnjaka
1 žlica balsamico octa
2 žlice vermuta
1/2 šalice svježe naribanog parmezana
1/2 šalice pilećeg ili povrtnog temeljca
1/4 šalice vrhnja za kuhanje ili mlijeka
250 g penne tjestenine
krupna sol i svježe mljeveni papar
1 žlica maka

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. U limu za pečenje pomiješajte ciklu s 1 žlicom ulja, majčinom dušicom i prstohvatom soli i papra. Pecite 30-40 minuta (kada omekša je gotovo).
Pečenu ciklu sameljite u multipraktiku sa češnjakom, balsamico octom, vermutom, polovicom parmezana sira i 2 preostale žlice ulja. Morate dobiti glatku smjesu koju zatim prebacite u manji lonac. Dodajte temeljac i vrhnje i zakuhajte. Dodajte preostali sir i još malo soli. Kuhajte na niskoj temperaturu dok pripremate ostatak jela.
Na suhoj tavi popržite mak, nekih 2 minute da zamiriše.
Skuhajte tjesteninu al dente te je prelijte umakom i dobro promiješajte. Posipajte je makom i dodajte još parmezana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/7