Iskoristite ostatke

Kruh vam stoji već nekoliko dana i nije mekan i ukusan kao što je bi

Iskoristite ostatke

Kruh vam stoji već nekoliko dana i nije mekan i ukusan kao što je bio. Što napraviti sa njim? Dajemo vam nekoliko savjeta kako iskoristiti stari kruh i pripremiti ukusno jelo. 

1. Pohani kruh

za 4 osobe

4 jaja
malo soli i papra
malo mlijeka ili vrhnja za kuhanje
3 žlice ulja

Umutite jaja i malo mlijeka ili vrhnja te začinite sa solju i paprom. Kruh narežite na kriške i umočite u jaje. Pržite ga u ulju dok ne poprimi zlatno-žutu boju.

2. Napravite okruglice od kruha

za 4 osobe

8 šnita kruha
3 dcl mlijeka
malo peršina
3 jaja
sol i papar

Kruh narežite na kockice i prelijte vrućim mlijekom. Ostavite da odstoji 20tak minuta. Za to vrijeme nasjeckajte peršin. Peršin i jaja dodajte žemljama i dobro promiješajte. Smjesu umijesite vlažnim rukama, dodajte sol i papar, te oblikujte kuglice (otprilike 12 komada). Zakuhajte slanu vodu i u njoj 15 minuta kuhajte okruglice na laganoj vatri. Nakon toga ih izvadite i ocijedite. Poslužite sa umakom ili zeljem i kobasicom.

3. Napravite krušne mrvice

narežite šnite kruha na kockice i stavite u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 180 stupnjeva. Ostavite u pećnici 20-tak minuta, dok se ne osuši do kraja.  Izvadite ga, ostavite da se malo pohladi i zatim valjkom usitnite u mrvice.


4. Zapečeni sendviči

za 4 osobe

4 jaja
malo soli i papra
malo mlijeka ili vrhnja za kuhanje
25 dag šunkerice
15 dag sira

Umutite jaja i malo mlijeka ili vrhnja te začinite sa solju i paprom. Kruh narežite na kriške i umočite u jaje. Namastite tepsiju i u nju posložite kriške kruha. Na svaku krišku stavite šunkaricu i sira. Stavite tepsiju u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 200 stupnjeva i pecite 20 minuta.