Rapsodija okusa: Chesecake od naranče koji jedva čekamo isprobati

Sezona naranči je pred nama, a mi jedva čekamo isprobati ovaj ukusni cheesecake od naranče koji je gotov u manje od pola sata - i to bez pečenja

Rapsodija okusa: Chesecake od naranče koji jedva čekamo isprobati
Foto: Pexels
Jesen i zima godišnja su doba kada najviše volimo jesti naranče - djelomice zato što je to sezona naranči, ali i zato što je sezona gripa i prehlada, a vitamina C nikada ne možemo dobiti dovoljno. Zato sada spoji ugodno s korisnim i isprobaj ovaj recept za ukusan - i jednostavan - cheesecake od naranče za koji ti treba svega par sastojaka i manje od pola sata. Najbolja stvar je da se ne peče, a naranče mu daju svježinu i poseban okus koji će osvojiti baš svakoga. Znamo i kako ga napraviti, a recept možeš pronaći u nastavku.

Sastojci

15 komada digestive keksa
6 žlica otopljenog maslaca
400 g krem sira
3 veće naranče
200 g mascarpone sira
100 g šećera
3 žlice mlijeka
180 ml vrhnja za šlag

Priprema

01.

Kekse stavi u plastičnu vrećicu za hranu i zdrobi ih ili ih jednostavno stavi u blender i izmiksaj dok ne dobiješ mrvice. Kekse zatim stavi u zdjelu i umiješaj otopljeni maslac. Smjesu stavi u kalup za torte, ravnomjerno rasporedi i utisni u kalup da napraviš podlogu, a kalup stavi u frižider na otprilike 30 minuta.

02.

U međuvremenu u drugu zdjelu stavi krem sir, naribanu koricu od tri naranče, mascarpone sir, šećer i mlijeko i dobro izmiksaj. Možeš dodati i malo soka od naranče za osvježavajući okus.

03.

U posebnu zdjelu stavi vrhnje za šlag i dobro ga izmiksaj, dok ne dobiješ konzistenciju guste kreme. Šlag zatim dodaj u narančastu smjesu i sve zajedno dobro promiješaj.

04.

Izvadi kalup s podlogom iz hladnjaka i u njega ravnomjerno rasporedi kremu. Ukrasi s nekoliko kriški naranče i stavi u hladnjak da se dobro stegne prije posluživanja (barem na četiri sata, a poželjno i preko noći).

N.B.
23.10.2022.