Brzo, a ukusno

Kad ti manjka vremena i ideja: Tri recepta za večeru gotovu u pola sata

Tko kaže da topla večera ne može biti spremna u pola sata? Ako su ti dosadili sendviči, a nemaš vremena za višesatno kuhanje donosimo ti tri brzinska recepta - uštedjet ćeš vrijeme, a jest ćeš kvalitetno

pexels-lumn-1410236.jpg
Foto: Pexels

Toskanska pileća tava

Piletinu mnogi vole u različitim kombinacijama, a ako ti je dosadila varijanta filea 'na naglo' ili bečkog odreska, možda je vrijeme za malo drugačiji recept. Umak mesu daje sočnost, a ostalo ćeš procijeniti sama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica maslaca
  • 6 pilećih bataka s kostima i kožom
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 1 žličica origana
  • pola žličice luka u prahu
  • pola žličice soli
  • malo papra
  • luk
  • 2 režnja češnjaka
  • nekoliko cherry rajčica
  • 700 grama pakiranog špinata
  • 200 grama vrhnja za šlag
  • 60 grama parmezana
  • 2 žlice svježe nasjeckanog peršina

Priprema:

Zagrij tavu na srednje niskoj temperaturi pa dodaj po jednu žlicu maslinova ulja i maslaca. Otopi. U maloj zdjeli pomiješaj češnjak i luk u prahu, sol, papar i origano. Začini pileće batke (ostavi im kožu) i kožom okreni prema dolje. Peci desetak minutak ili dok kožica ne postane zlatna i hrskava. Okreni piletinu i peci još petnaest minuta. U tavu dodaj luk i češnjak pa kuhaj nekoliko minuta dok ne omekšaju. Umiješaj rajčice i špinat i kuhaj dok ne omekšaju. Dodaj vrhnje i pusti da zavrije. Zatim dodaj parmezan i dvije žlice svježe nascjeskanog peršina - miješajući dok se umak ne zgusne. Stavi piletinu u umak i dodaj još malo na vrh. Ukrasi peršinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/4