Ukusan i jednostavan proljetni kruh od limuna i borovnica

Ovaj lagani, proljetni kruh sadrži obilje limunova soka i borovnica i zaista je jako ukusan, sa savršeno mekanom teksturom

Ukusan i jednostavan proljetni kruh od limuna i borovnica
Foto: Unsplash
Ako obožavaš jednostavne kolače poput kruha od banene, recept koji ti danas donosimo sigurno će ti se svidjeti, a idealan je za nadolazaće proljetne dane. Kruh od limuna osvježavajuća je proljetna poslastica, a vrlo ga je lako i jednostavno napraviti. Uz dodatak ukusnih borovnica, savršen je desert koji se odlično slaže uz šalicu popodnevne kave ili čaja. Može se jesti i za doručak ili pak međuobrok, a kombinacija limuna i sočnih borovnica u ovom jednostavnom receptu zaista oduševljava.

Sastojci

120 grama maslaca
200 grama bijelog šećera
1 srednje velik limun
2 velika jaja
180 grama brašna
1 čajna žličica praška za pecivo
1 prstohvat soli
120 mililitara mlijeka
190 grama borovnica

Priprema

01.

Upali pećnicu na 180 stupnjeva i ostavi da se grije. Duguljasti kalup obloži papirom za pečenje.

02.

U jednoj posudi mikserom najprije umuti maslac sa šećerom. Miksaj dok smjesa ne postane pjenasta. Dodaj sok jednog limuna i malo ribane limunove korice te jaja.

03.

Zatim u smjesu umiješaj i brašno, prašak za pecivo, sol i mlijeko. Miksaj dok smjesa ne postane homogena. Na kraju lagano umiješaj i borovnice.

04.

Prebaci smjesu u kalup za pečenje i peci kruh oko sat vremena odnosno dok površina kolača ne poprimi zlatno-smeđu boju.

05.

Izvadi iz pećnice i ostavi da se ohladi te posluži.

Savjet

U ovom receptu mogu se koristiti svježe ili smrznute borovnice.

M.G.
16.3.2022.