Doznajte zašto se ne preporuča čuvanje luka u hladnjaku

Čuvanje luka u hladnjaku nije dobro, a u nastavku doznajte zašto

Doznajte zašto se ne preporuča čuvanje luka u hladnjaku

Iako je namirnice većinom dobro držati u hladnjaku jer se one sporije kvare, čuvanje luka u hladnjaku je ipak bolje izbjegavati. Luk će mnogo dulje trajati ako se čuva izvan hladnjaka, a znanstvenici tvrde da je jedan od razloga škrob u luku koji se hlađenjem pretvara u šećer, što u konačnici dovodi do gnjecavosti luka. 

Image


(FOTO: PixaBay)

Pravilo da čuvanje luka u hladnjaku treba izbjegavati ipak vrijedi samo za bijeli i ljubičasti luk, dok je mladi luk poželjno držati na hladnom mjestu. 

Još jedna činjenica koja bi vas mogla odvratiti od ideje da je čuvanje luka u hladnjaku dobro je neugodan miris koji će glavica luka stvarati unutar vašeg hladnjaka, a kojeg ćete osjećati svaki put kad otvorite hladnjak.